Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κρύβουν την πολιτική τους πίσω από την τρόικα

Με την πλήρη συμφωνία και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προχωράει στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» των ταξί, το οποίο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των τομέων μεταφορών των τριών κομμάτων, κατά την διάρκεια των οποίων, κατατέθηκαν οι προτάσεις τους, που όπως δήλωσε ο υπουργός, θα συνθέσουν το επερχόμενο νομοσχέδιο. Ακόμη, όπως δήλωσε ο Μ. Βορίδης, αν και η απελευθέρωση στα ταξί δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας εκ του κοινοτικού δικαίου, είναι ωστόσο μέσα στις υποχρεώσεις που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Υπενθυμίζουμε ότι αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Υποδομών είχε δηλώσει ότι το μνημόνιο δεν προέβλεπε κάτι σχετικά με την «απελευθέρωση» των ταξί.

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ κλιμακίου της τρόικας και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου σχετικά με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση στα φορτηγά και βυτιοφόρα. Οπως διέρρευσαν κύκλοι του υπουργείου, η αντιπροσωπεία της τρόικας εξέφρασε την διαφωνία της αναφορικά με την παράγραφο που δεν επιτρέπει σε πολίτες ή εταιρείες τρίτων χωρών να διαθέτουν άδειες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ και ζήτησαν την παράλειψή της.

Πάντως όπως και να 'χει, με τις προτροπές της τρόικας ή και χωρίς αυτές, η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την «απελευθέρωση» στις οδικές μεταφορές κατ' απαίτηση του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και να ξεπαστρέψει μια και καλή, τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ