Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Πάνω από 4.000 πλημμυροπαθείς έμειναν άστεγοι και άλλοι πέντε πνίγηκαν έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το τελευταίο 24ωρο τη Μοζαμβίκη.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Καμία οργάνωση δεν είχε ως χτες αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία πέντε Ευρωπαίων τουριστών (εκ των οποίων οι δύο Γερμανοί, δύο Ούγγροι και ένας Αυστριακός), τον τραυματισμό δύο Βέλγων και την απαγωγή δύο Γερμανών και τριών Αιθιόπων στην ηφαιστειογενή περιοχή Αφάρ της βόρειας Αιθιοπίας τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Ωστόσο, η αιθιοπική κυβέρνηση κατηγόρησε ως υπεύθυνη τη γειτονική Ερυθραία, λέγοντας ότι εκεί είχαν εκπαιδευτεί οι δράστες της επίθεσης.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εκτενής επιχείρηση του κενυατικού στρατού σε στρατιωτική βάση στο Τάταρ της Σομαλίας είχε προχτές ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι διοικητών των ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ», την καταστροφή διοικητικού κέντρου και μίας βάσης επιμελητειακής υποστήριξης των ισλαμιστών.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ως το 2017 αναμένεται να παραμείνει στο τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) η νυν γενική διευθύντρια του οργανισμού Μάργκαρετ Τσαν έπειτα από χτεσινή ψηφοφορία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΥ. Η Τσαν υποσχέθηκε πως θα εστιάσει τη δεύτερη θητείας της στην αναβάθμιση των εθνικών συστημάτων Υγείας για τη βελτίωση του τομέα της υγείας και την καταπολέμηση της φτώχειας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εργαζόμενοι της «Unilever» και μέλη των συνδικάτων «Unite», «GMB» και «Usdaw» αφού προέβησαν στην πρώτη απεργία σε εθνικό επίπεδο στην ιστορία της εταιρείας τον περασμένο Δεκέμβρη ξεκίνησαν από την Τετάρτη έως στο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 24ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα εργοστάσια στη Βρετανία. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, στρέφονται ενάντια στη μονομερή ενέργεια της εταιρείας να μειώσει τις εργοδοτικές συνταξιοδοτικές εισφορές, που θα σημάνει τη μείωση του ύψους της τελικής σύνταξης για μεγάλο τμήμα των εργαζομένων έως και 40%.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τριάντα έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε, χτες, στο βορειοανατολικό Ιράν, έξω από την πόλη Νεϊσαμπούρ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Δεν αναφέρθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

ΑΒΑΝΑ.-- Τέσσερις άνθρωποι (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε κτίριο στην Κεντρική Αβάνα την Τρίτη. Το κτίριο είχε κριθεί από τις αρχές επικίνδυνο και είχαν επανειλημμένα κάνει εκκλήσεις να το εκκενώσουν, ωστόσο αυτό δεν έγινε, άγνωστο για ποιους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ