Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγώνας για φτηνό και υγιεινό νερό

«Μάχες για το νερό» γίνονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας με τους κατοίκους είτε να αντιδρούν, αγωνιστικά, για τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια νερού που επιβάλλουν Δημοτικές Αρχές, είτε να απαιτούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος μόλυνσης του πόσιμου νερού.

Με συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις του δημαρχείου κ.ά. - οι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας αντιδρούν στην τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία επέβαλε μεγάλες αυξήσεις (φτάνουν μέχρι και στο 300%) στην τιμή του νερού. Απαιτούν 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κυβικά μέτρα κ.ο.κ., χωρίς ειδικό τέλος (80%), χωρίς ΦΠΑ επί του ειδικού τέλους, χωρίς ελάχιστη κατανάλωση.

Να σημειωθεί ότι προχτές το βράδυ έγινε παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλαν το περιστατικό στον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για συλλήψεις. Χτες συνελήφθησαν 2 μέλη της Επιτροπής Αγώνα με το αιτιολογικό της παρακώλυσης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Παρ' όλα αυτά, ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της τιμολογιακής πολιτικής και για φτηνό νερό, θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση νέας λαϊκής συγκέντρωσης, που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα, ενώ, ως πράξη μαζικής ανυπακοής, οι κάτοικοι θα συγκεντρώσουν τους νέους λογαριασμούς του νερού που θα 'ρθουν.

  • «Και με τη βούλα» του ΙΓΜΕ αποδείχτηκε, πλέον, ότι υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης του νερού στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας της Λάρισας - μελέτες δείχνουν ότι περιέχει βαριά μέταλλα που είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία - προκαλώντας τις μεγάλες ανησυχίες των κατοίκων.
  • Ανάλογο πρόβλημα έχει το νερό και στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και οι κάτοικοι προχώρησαν χτες, στις 11 π.μ., σε αποκλεισμό του δρόμου Λάρισας - Βόλου, στο ύψος του Στεφανοβίκειου.
  • Πολλά ερωτήματα και εύλογες ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα και την υγιεινή του πόσιμου νερού γεννιούνται και στους κατοίκους του Δήμου Βόλου μετά την αποκάλυψη για ρύπανση στο πόσιμο νερό της Πορταριάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ