Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ζητούν άμεση λύση για τη σίτιση των παιδιών τους

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο

Αμεση λύση στο πρόβλημα σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με ευθύνη του Δήμου απαιτεί η Επιτροπή Γονέων του 2ου Παιδικού Σταθμού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, που σε ανοιχτή επιστολή της αποκαλύπτει την άθλια κατάσταση που διαμορφώνεται για τις λαϊκές οικογένειες και τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στο να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

«Οι γονείς έχουμε ευθύνη να αντιδράσουμε. Πρέπει να αρνηθούμε το μπαλάκι που μας πετάνε. Εχουμε ευθύνη να βάλουμε φραγμό στα χειρότερα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα» τονίζει η Επιτροπή που καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 24 Γενάρη στις 11 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Οι γονείς τονίζουν ότι η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς έχει φτάσει στο απροχώρητο: «Πέρα από τα χρονίζοντα προβλήματα υποδομών, προσωπικού κτλ, την έλλειψη πετρελαίου από πέρσι (!), το δώρο της Δημοτικής Αρχής προς τα παιδιά μας για το νέο έτος ήταν το σταμάτημα της τροφοδοσίας, το κόψιμο του φαγητού, του φρούτου, του ψωμιού. Παιδιά 3 και 4 ετών υποσιτίζονται με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής», λένε χαρακτηριστικά. Οπως μάλιστα σημειώνουν, οι υπεύθυνοι «αντί να ασχολούνται με τη λύση του προβλήματος περιδιαβαίνουν τους σταθμούς και εκβιάζουν τους γονείς: "Μα θα αφήσετε τα παιδιά νηστικά; Δώστε ένα τοστ, ένα σάντουιτς, μαζέψτε χρήματα"». Η ίδια κατάσταση με παραλλαγές εμφανίζεται σε παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Το θέμα των παιδικών σταθμών στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης με πρωτοβουλία των συμβούλων του ΚΚΕ που απαίτησαν να λυθούν άμεσα τα προβλήματα και να μην επιβληθούν τροφεία στους σταθμούς. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβολή τροφείων, ωστόσο η σχετική απόφαση είναι θέμα του ενιαίου φορέα του Δήμου που διαχειρίζεται τους σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ