Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δράσεις της ΚΝΕ στη Βόρεια Ελλάδα

Με πικετοφορίες, εξορμήσεις, περιοδείες και συνεντεύξεις Τύπου, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Μακεδονία, ενημερώνουν τη νεολαία και το λαό για το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που κατέθεσε η κυβέρνηση και προωθεί τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την παράδοση της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης στα χέρια των ιδιωτών.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν μαζικές πικετοφορίες από την πλατεία του Ευόσμου στις εργατογειτονιές των δυτικών συνοικιών και από την Αγία Βαρβάρα στην Τούμπα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι ΟΒ της ΚΝΕ στην Πτολεμαΐδα έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας προανήγγειλαν παρεμβάσεις σε όλη την πόλη, και ιδιαίτερα στους χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε κάθε χώρο δουλειάς. Στην εισήγησή του, ο Χ. Τζιφρής, μέλος του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σημείωσε ότι η προσπάθεια για νομιμοποίηση στη συνείδηση του κόσμου των ναρκωτικών, στοχεύει ακριβώς στο συμβιβασμό και την υποταγή της εργατικής τάξης και κυρίως της νέας βάρδιάς της, της νέας γενιάς.

«Αυτήν την περίοδο, η κυβέρνηση προωθεί την πολιτική της υποκατάστασης και παραδίδει τους τομείς κοινωνικής φροντίδας σε ιδιώτες, και μέσα από τη συνολική της πολιτική, αλλά και μέσα από το νομοσχέδιο αυτό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην περιοχή Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι κλινικές των νοσοκομείων κλείνουν, ταυτόχρονα είναι έτοιμοι να ανοίξουν μονάδες χορήγησης μεθαδόνης, όπως στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η χρονική στιγμή, αλλά και η βιασύνη της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο δεν είναι τυχαία, καθώς θέλουν να διαχειριστούν το πρόβλημα με την υποκατάσταση και τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών», είπε. Στη συνέχεια, παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα, με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, στα πλαίσια του υπουργείου Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.

Περιοδείες προγραμματίζει η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Σήμερα Τρίτη, περιοδείες θα γίνουν σε Κοζάνη, στον ΟΑΕΔ, το 2ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΓΕΛ και το ΤΕΙ, στην Πτολεμαΐδα, στο 3ο ΓΕΛ, τη σχολή Μαιευτικής και το ΙΕΚ, στη Φλώρινα στο 1ο ΕΠΑΛ, το Νυχτερινό, το ΤΕΙ και το ΑΕΙ, στην Καστοριά, στο ΤΕΙ και στα Γρεβενά, στο ΤΕΙ.

Αύριο Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν στην Κοζάνη, στο 3ο ΓΕΛ, το 1ο ΕΠΑΛ, το Νυχτερινό, το ΙΕΚ και το Νοσοκομείο, στην Πτολεμαΐδα, στο 1ο ΕΠΑΛ και στο ορυχείο Κύριου Πεδίου της ΔΕΗ, στη Φλώρινα, σε ΟΑΕΔ, Εστίες ΤΕΙ και 1ο ΓΕΛ, στην Καστοριά στο ΕΠΑΛ και στα Γρεβενά στο ΕΠΑΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ