Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τις επιθέσεις

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Δικαιολογημένη» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ την επίθεση εναντίον φυλακίου του πακιστανικού στρατού, τον περασμένο Νοέμβρη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 στρατιώτες, προκαλώντας την αντίδραση του Ισλαμαμπάντ. Ο στρατός του Πακιστάν σε αναφορά του απορρίπτει τη θέση των ΗΠΑ, αντιτάσσοντας ότι οι στρατιώτες της χώρας πυροβόλησαν υποπτευόμενοι επίθεση «ανταρτών» και συνεχίζει να καταγγέλλει τις αμερικανικές δυνάμεις για παραβίαση όλων των συμφωνημένων διαδικασιών.

Την ίδια στιγμή στο Πακιστάν συνεχίζονται οι επιθέσεις, που υποκινούνται από τη θρησκευτική βία, με τρεις ακόμα νεκρούς σιίτες δικηγόρους, οι οποίοι σκοτώθηκαν χτες σε επίθεση ενόπλου στο Καράτσι. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το γεγονός μέρος προσπαθειών που στοχεύουν στη δημιουργία χάους και καταδίκασε τις δολοφονίες.

Τέλος, περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής στη Λαχόρη, λόγω «ελαττωματικών φαρμάκων», για καρδιοπαθείς, που εκτιμάται ότι έχουν διανεμηθεί από το Δεκέμβρη σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, προκαλώντας πανικό στις τάξεις των ασθενών, καθώς ακόμα 400 νοσηλεύονται λόγω των παρενεργειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ