Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Αίτημα για ακύρωση του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής σχετικά με την ένταξη ή όχι της Κροατίας το 2013 στην ΕΕ κατέθεσε χτες στην κρατική εκλογική επιτροπή το «Κίνημα για την Κροατία - Οχι στην ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο, γιατί η συμμετοχή των εκλογέων ήταν μόλις 34%. Βάσει σχετικού νόμου, για να είναι έγκυρο ένα δημοψήφισμα, η συμμετοχή θα πρέπει να είναι στο 50% συν ένας ψηφοφόρος.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ηγετικά στελέχη των Αβορίγινων (Αυστραλοί ιθαγενείς) προειδοποίησαν χτες ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές διαδηλώσεις τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων τους για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους από την ομοσπονδιακή αυστραλιανή κυβέρνηση. Χτες, εκατοντάδες Αβορίγινες συγκεντρώθηκαν έξω από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και έκαψαν σημαία της Αυστραλίας...

ΣΑΝΑΑ.-- Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες μουσουλμάνους μαχητές Χούθι και ενόπλους σουνιτικής ομάδας στις περιοχές Χάτζα και Κάταφ στην επαρχία Σαάντα, όπου μαίνονται οι διαθρησκευτικές συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο χτες στη διάρκεια κηδείας στη συνοικία Ζααφαρανίγια στη Βαγδάτη. Περίπου 150 άτομα παρίσταντο στην κηδεία τριών ανθρώπων που σκοτώθηκαν προχτές το βράδυ από πυρά ενόπλων στη Βαγδάτη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Δύο δέματα που προέρχονταν από το Μεξικό και περιείχαν συνολικά 16 κιλά κοκαΐνης παραδόθηκαν κατά λάθος, καθώς έφεραν ένα λογότυπο παρόμοιο με του ΟΗΕ, την περασμένη βδομάδα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οταν διαπιστώθηκε τι περιείχαν, σήμανε συναγερμός.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας συναντήθηκαν χτες οι πρόεδροι Σουδάν και Νότιου Σουδάν σε μία προσπάθεια να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές σχετικά με τα τέλη διαμετακόμισης του νοτιοσουδανικού πετρελαίου που εξάγεται από το (βόρειο) Σουδάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ