Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου πραγματοποίησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές 5ου και 6ου Διαμερίσματος, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, όπως: Εκτακτο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Παράλληλα κατήγγειλαν την επιβολή των χαρατσιών στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν με τις παρεμβάσεις τους να παλεύουν για όλα τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Στο μεταξύ, ολοένα και πιο μαζικό χαρακτήρα παίρνει καθημερινά η δράση των Λαϊκών Επιτροπών σε όλη τη χώρα για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Στη Ρόδο, χτες, οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής πραγματοποίησαν παρέμβαση στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, καθώς το αιματολογικό τμήμα αδυνατεί να πραγματοποιήσει όλες τις αιματολογικές εξετάσεις παραπέμποντας τους κατοίκους σε ιδιωτικό κέντρο, επιβαρύνοντας τους με επιπλέον 15% έξοδα.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί θα γίνουν συγκεντρώσεις στα κατά τόπους ιατρεία του ΙΚΑ στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης από τις Λαϊκές Επιτροπές Δυτικών Συνοικιών, κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας και τα χρήματα που καλούνται οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν.

Σήμερα, στις 9 το πρωί παρέμβαση στη ΔΕΗ της οδού Αριστείδου στην Αθήνα πραγματοποιούν για τα χαράτσια οι Λαϊκές Επιτροπές 3ου-4ου Διαμερίσματος, στις 10 το πρωί στη ΔΕΗ της Κυψέλης (οδός Θήρας) οι Λαϊκές Επιτροπές 5ου-6ου Διαμερίσματος και στη ΔΕΗ του Χαλανδρίου στις 10 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Μεταμόρφωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ