Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΚΑΡΠΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στο σταθμό μεταφόρτωσης

Σε νέες, ακόμη πιο δυναμικές, κινητοποιήσεις προσανατολίζονται κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, που απαιτούν να σταματήσουν οι εργασίες στο χώρο κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή της Ευκαρπίας, και το έργο να υλοποιηθεί σε άλλο χώρο, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Κάτοικοι και φορείς συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη στο χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του ΣΜΑ.

Απέναντί τους έχουν την πλειοψηφία και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Σ. Δανιηλίδη, που απειλούν με ανακοινώσεις τους δηλώνοντας ότι: «Οσοι αντιστρατεύονται την κατασκευή του ΣΜΑ θα ευθύνονται για την απώλεια σημαντικών πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και για ενδεχόμενες αξιώσεις (απολύτως προβλεπόμενες από τους νόμους) της αναδόχου εταιρείας. Εάν απολεσθούν τα 15 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησής του αλλά και εάν επιβληθούν πρόστιμα, τα ποσά αυτά θα επιβαρύνουν τα δημοτικά τέλη, δηλαδή τους πολίτες. Εχουν τεράστιες ευθύνες όσοι οδηγούν την κατάσταση σε αυτές τις ατραπούς».

Με ανακοίνωσή του ο κομμουνιστής σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΠΕΔΚΜ, Μ. Κωνσταντινίδης, σημειώνει: «Δεν περιμέναμε απ' τους εκλεκτούς των κομμάτων της σημερινής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης να πάρουν το μέρος των εργαζομένων και του λαού. Και βεβαίως περιμέναμε ότι το έργο θα δικαιολογούνταν από την ΠΕΔΚΜ και το Σύνδεσμο ΟΤΑ ως "φιλοπεριβαλλοντικό", "έργο πνοής" κ.λπ. - εξάλλου και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως η Κορώνεια, αρχικά ως τέτοια είχαν δικαιολογηθεί με ανάλογες "ευλογίες" από τους αρμόδιους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους, ενάντια σε έργα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο περιβαλλοντικά τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Να παλέψουν για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, που θα υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα χωροθετεί και θα επιλέγει μεθόδους για τις μονάδες επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων με κριτήριο την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του λαϊκού εισοδήματος και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ