Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανησυχία για το «πράσινο σκουλήκι»

Mεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Θεσσαλία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από το «πράσινο σκουλήκι», από την σχεδιαζόμενη περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί.

Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος τονίζοντας ότι τίθεται σε αμφισβήτηση, αν δεν απορρίπτεται, το εάν θα δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση των 70 Ευρώ ανά στρέμμα στους βαμβακοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιά από το «πράσινο σκουλήκι» αλλά δεν μπόρεσαν λόγω της ζημιάς να φθάσουν το πλαφόν, δηλαδή την ελάχιστη στρεμματική απόδοση που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις με βάση το μέσο όρο 2001-2004 μείον 30% ενώ εξαιρούνται και από τον ΕΛΓΑ.

Απαντώντας ο υπουργός Γεωργίας Κ. Σκανδαλίδης είπε γενικά και αόριστα ότι το υπουργείο θα πάρει τα ίδια μέτρα που πήρε και πέρσι καθώς θα γίνει αποτίμηση της ζημιάς με εξατομικευμένη διαδικασία αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι «προφανώς δεν μπορεί κάποιος που δεν φύτευσε το βαμβάκι να πάρει και αποζημίωση».

Σχετικά με τον ΕΛΓΑ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ασφαλιστικός οργανισμός που να καλύπτει κατά 100% όλες τις ζημιές και για όλες τις αρρώστιες για όλα τα προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ