Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αρνούνται κάθε κουβέντα για τα πανωτόκια

Σε 107 δισ. δρχ. έφτασαν το 2000 τα κέρδη της Αλφα Μπανκ

Κουβέντα δε θέλουν να ακούσουν οι τραπεζίτες για διευθέτηση του ζητήματος με τα πανωτόκια. Τη συστράτευσή του στην κοινή γραμμή - που εκφράστηκε προχτές δημόσια διά στόματος του διοικητή της ΕΤΕ και προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Θ. Καρατζά - εκδήλωσε δημόσια χτες και ο πρόεδρος του Ομίλου Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος, κάνοντας λόγο για οικονομικό και όχι πολιτικό ζήτημα.

Ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος την απροθυμία της κυβέρνησης να παρέμβει, θεώρησε ανύπαρκτο και το ζήτημα της ψαλίδας ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων. Ετσι, σε μια επίδειξη αλαζονείας, έθεσε δημόσια το ρητορικό ερώτημα: «Ποια ψαλίδα; Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε ότι τα ελληνικά επιτόκια είναι αυτά που ισχύουν και στην Ευρώπη.

Τα κέρδη της Alpha για το 2000 έφτασαν σε 107 δισ. δρχ. έναντι 144 δισ. δρχ. που ήταν τα ενοποιημένα κέρδη της Πίστεως και της Ιονικής το 1999. Η μείωση της κερδοφορίας κατά 25,7% αποδίδεται από τη διοίκηση και στο κόστος που προκάλεσε η συγχώνευση. Το μέρισμα ανά μετοχή ορίστηκε στις 310 δρχ.

Παράλληλα, τα κέρδη του ομίλου έφτασαν πέρυσι τα 127 δισ. δρχ., από 210 το 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ