Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
Αντιδράσεις μαζικών φορέων ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο

Συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις μαζικών φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και την καλλιέργεια της κάνναβης.

H Ενωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνει πικετοφορία, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου. Παράλληλα, συγκεντρώνει υπογραφές γονέων ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο.

Συζήτηση - σύσκεψη με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).

Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτεί η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας με ψήφισμά της που υιοθέτησε στη συγκέντρωσή της την περασμένη Κυριακή. Η Λαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «είναι άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών δουλεμένο από τα κόμματα που μοναδικό στόχο έχουν να κοντρολάρουν τις ζωές μας, τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση, στην υποταγή και προσαρμογή σε ό,τι ευνοεί την πλουτοκρατία». «Ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για την κατάργηση όλων των ναρκωτικών», επισημαίνει η Λαϊκή Επιτροπή και καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς να συμβάλουν στο ξεσκέπασμα του εγκληματικού νομοσχεδίου και να ξεσηκωθούν. «Αγωνιζόμαστε για την πραγματική απελευθέρωση της τάξης μας από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών της τάξης μας σε κανέναν», καταλήγει στο ψήφισμά της η Λαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, ανακοίνωση για το επικίνδυνο νομοσχέδιο εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ) που σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Στοχεύουν, κυρίως, στο μυαλό της νεολαίας. Να την χειραγωγήσουν, να είναι υποταγμένη και άβουλη, ανίκανη να διεκδικήσει όσα δικαιούται στη ζωή, μόρφωση, δουλειά, υγεία. με αξιοπρέπεια. Υιοθετούμε το σύνθημα των προοδευτικών νέων: Οχι στη μαστούρα και την υποταγή, αγώνας - ρήξη - ανατροπή. Με αγωνιστική δράση να ακυρώσουμε στην πράξη αυτό το νομοθετικό έκτρωμα. Απαιτούμε πολιτικές πρόληψης, θεραπείας και απεξάρτησης με "στεγνά" προγράμματα, δημόσια και δωρεάν. Πολιτικές στήριξης και επανένταξης των απεξαρτημένων. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ