Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Λυόμενα, νοικιασμένα, με λειψή χρηματοδότηση...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών χτες στο Δημαρχείο της πόλης

Τεράστια προβλήματα υποδομών, που συνδυαζόμενα με την υποχρηματοδότηση δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση, αντιμετωπίζουν μια σειρά σχολεία του Ασπροπύργου. Χτες το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ασπροπύργου για τη διεκδίκηση λύσεων. Η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής προχώρησαν και σε δίωρη στάση εργασίας.

Χρόνια και επιδεινούμενα χαρακτηρίζουν τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, οι οποίοι σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα συζήτησαν το συντονισμό της δράσης τους. Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρονται στο κτιριακό πρόβλημα του συγκροτήματος ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ - ΣΕΚ, του 4ου Γυμνασίου, του 2ου Λυκείου, των 7ου και 9ου Δημοτικών που χρονίζει λόγω των ατέρμονων διαδικασιών απαλλοτρίωσης των χώρων και της ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης. Περιγράφουν σχολεία που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, όπως το ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ το οποίο στεγάζει 300 παιδιά σε αίθουσες χωρισμένες με νοβοπάν, με τρεις μόλις τουαλέτες και μία παροχή πόσιμου νερού, αλλά και το 8ο Δημοτικό.

Οι φορείς σημειώνουν ότι πολλά σχολικά συγκροτήματα έχουν λυόμενες αίθουσες και μάλιστα ελαφριάς προκατασκευής σε οικόπεδα που ενοικιάζονται, ότι σχολικά συγκροτήματα δεν παρέχουν ασφάλεια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Μιλούν ακόμα για σχολεία που δεν έχουν εδώ και χρόνια νόμιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (8ο, 12ο Δημοτικά, 9ο Νηπιαγωγείο) και που εξαιτίας της κατασκευής τους οι μαθητές και οι μαθήτριες βρίσκονται στο έλεος των καιρικών συνθηκών (4ο, 7ο, 8ο, 9ο, 12ο Δημοτικά).

Επιπλέον, καταγγέλλουν πως η χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων έχει μειωθεί κατά 60% και ο δήμος δεν έχει αποδώσει στις σχολικές επιτροπές τα χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες για τα οικονομικά έτη 2009-2010 και τις δύο πρώτες δόσεις του 2011. Κατά τη χτεσινή συγκέντρωση, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαίτησαν να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής.

Στο πλευρό των φορέων ήταν χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, που τόνισε ότι τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής δεν είναι ξεκομμένα από τη γενικότερη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα του λαού και επανέλαβε την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει αυτά που έχει ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ