Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Περισσεύουν τα προβλήματα στα σχολεία

Λύσεις απαίτησαν προχτές εργαζόμενοι, γονείς και άλλοι φορείς με παραστάσεις διαμαρτυρίας

Σε πρωτοβουλίες ανάδειξης και διεκδίκησης λύσεων σε μια σειρά προβλήματα σχολείων της Κεφαλονιάς, προχώρησαν εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι προχτές, μετά το απεργιακό συλλαλητήριο.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, μετά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στη διάλυση του ειδικού σχολείου Περατάτων, από το οποίο - στη μέση της σχολικής χρονιάς - οι αρμόδιοι μεταφέρουν μία δασκάλα σε άλλο σχολείο, δημιουργώντας νέα προβλήματα αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό.

Ευρεία αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης και Συλλόγους Γονέων, με συμμετοχή και διευθυντών σχολείων, επισκέφθηκε προχτές και την Περιφερειακή Διοίκηση και τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς. Απαίτησαν να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες για σίτιση των μαθητών και να δοθεί τώρα ένα μικρο γεύμα σε όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο τέθηκαν τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών, των λειτουργικών δαπανών και των υποδομών. Καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά η πολιτική της μετάθεσης της ευθύνης και του κόστους για τη μεταφορά στους γονείς, η στάση πληρωμών που έχει οδηγήσει σε προβλήματα στη θέρμανση των σχολείων, έλλειψη αναλώσιμων υλικών, συνεχή πτώση ρεύματος στα κοντέινερς του 2ουΛυκείου και άλλα. Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, έχουν φτάσει στα σχολεία εντολές για διακοπές ρεύματος, κάτι που είχε υλοποιηθεί πέρυσι σε σχολεία του Νομού και συνεχίζουν να έρχονται χαρτιά του ΙΚΑ για κατασχέσεις περιουσίας σχολείων. Καταγγέλθηκαν ακόμη οι παλινωδίες σχετικά με το νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι και την άθλια κατάσταση στις υποδομές του 1ουΓυμνασίου - Λυκείου Αργοστολίου και αλλού. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο Δήμαρχος αποποιήθηκε των πολιτικών ευθυνών της ΝΔ, δεν απάντησε ουσιαστικά στα αιτήματα και ανέφερε μόνο για το θέμα των μεταφορών ότι μάλλον θα δοθεί νέα παράταση.

Τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο η αντιπροσωπεία έθεσε επίσης ζήτημα για τη στέγαση και τη σίτιση των εκπαιδευτικών. Τονίστηκε η ανάγκη άμεσα να ενοικιαστεί ξενοδοχείο και να διασφαλιστεί δωρεάν σίτιση στους εκπαιδευτικούς, καθώς με το ενιαίο μισθολόγιο και μακριά από τις οικογένειές τους αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ