Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Συμφωνίες ύψους 3 δισ. ευρώ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η γερμανική διείσδυση στο ασιατικό «πλατό» συνεχίζεται. Μετά την επίσκεψη της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα, η «έφοδος» συνεχίστηκε επ' ευκαιρίας της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Μία χώρα «στρατηγικής σημασίας», τόσο γεωγραφικά όσο και οικονομικά καθώς διαθέτει τεράστια ενεργειακά αποθέματα, έναν πραγματικό «θησαυρό» για το γερμανικό κεφάλαιο.

Η ατζέντα της επίσκεψης Ναζαρμπάγιεφ γεμάτη, με σημαντικότερο γεγονός τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο όπου υπέγραψαν σχεδόν 50 συμφωνίες αξίας 3 δισ. ευρώ που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την οικονομική και εμπορική συνεργασία των δύο χωρών, κατά κύριο λόγο στους τομείς των πρώτων υλών, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε 20% το 2011, φτάνοντας τα 6,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Καζακστάν συναντήθηκε με το Γερμανό Πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ, τον υπουργό Εξωτερικών Γκουίντο Βερστεβέλε, την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), φυσικά με εκπροσώπους των κυριότερων φορέων του γερμανικού κεφαλαίου, ενώ αναμενόταν να παραστεί στα εγκαίνια του Ευρωασιατικού Κλαμπ στο Βερολίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ