Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ALTER
Εκβιάζει τους απλήρωτους εργαζόμενους

Τη στιγμή που οι 700 επί πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, η εργοδοσία από την μία απαιτεί να επαναλειτουργήσει το κανάλι με το μισό προσωπικό, μειώσεις στους μισθούς και «κούρεμα» των οφειλομένων και από την άλλη προκειμένου να τους εκβιάσει και να συναινέσουν στα σχέδια της, «σιγεί» το σταθμό, «κατεβάζοντας» το σήμα εκπομπής από τον Υμηττό και την Πάρνηθα.

Η τελευταία εκβιαστική απόφαση της νέας «προσωρινής» διοίκησης να διακόψει τον «αέρα» μέσω του Υμηττού προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι με τις Ενώσεις τους ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, ζήτησαν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου (ΕΕΤΤ) να πράξουν ό,τι προβλέπεται από το νόμο για την «παράνομη» - όπως αναφέρουν - απόφαση αυτή της εργοδοσίας, που θέτει σε κίνδυνο την «βιωσιμότητα του σταθμού».

Σε σχετικό έγγραφο - επιστολή που κατέθεσαν στο ΕΣΡ αναφέρουν ότι «ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALTER Ευστάθιος Γκότσης, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους ανακοίνωσε ότι η απόφαση να "ρίξουν" το σταθμό εκπομπής του Υμηττού είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ότι στη συνέχεια θα διακοπεί η εκπομπή και του σταθμού της Πάρνηθας προκειμένου να μην υπάρχει καθόλου σήμα από το ALTER».

Χτες, μετά την προχτεσινή παρέμβαση των εργαζομένων, το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τους υπεύθυνους του σταθμού να δώσουν διευκρινίσεις για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κανάλι. Οι εκπρόσωποι του σταθμού ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι οι εργαζόμενοι τους εμποδίζουν να επαναλειτουργήσουν το κανάλι, λόγω της ...κατάληψης στις εγκαταστάσεις, ενώ είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι «θέλουν και ότι έχουν την δυνατότητα» να εκπέμψουν πρόγραμμα αλλά «δεν μας αφήνουν οι εργαζόμενοι που έχουν κάνει κατάληψη».

Από την πλευρά του, το ΕΣΡ ζήτησε να καταθέσει ο σταθμός σχετικό υπόμνημα μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ενώ έχει αποστείλει την επιστολή των τριών Ενώσεων στην ΕΕΤΤ να επιληφθεί του θέματος σε ό,τι αφορά τη διακοπή του σήματος εκπομπής του καναλιού από τον Υμηττό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΣΡ ζήτησε από τους εκπροσώπους του σταθμού να καταθέσουν και στοιχεία για το αν υπάρχει επενδυτής και ποιος είναι αυτός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σίριαλ των παραβιάσεων (2006-07-05 00:00:00.0)
Το «καθεστώς» των αποκλεισμών συνεχίζεται (2006-01-12 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΕΣΡ για τα «090» (2004-03-17 00:00:00.0)
Από τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Αίγινα (2003-10-21 00:00:00.0)
Προκηρύξεις και για περιφερειακούς σταθμούς (2003-10-18 00:00:00.0)
«Σήμα κινδύνου» για ανάκληση αδειών (2002-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ