Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΑΤ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα ενός χρόνου

«Κλείνουνε σχολεία και νοσοκομεία, πάμε για ανατροπή και άλλη κοινωνία», φώναξαν χτες εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, που είναι απλήρωτοι για ένα χρόνο, μέλη του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Κέντρου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι - πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας - απαίτησαν να πληρωθούν και κατήγγειλαν πως το Κέντρο με δυσκολία λειτουργεί και φέρνει σε πέρας το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης και της φροντίδας των τυφλών μαθητών. «Το υπουργείο Υγείας αρνείται να αναγνωρίσει το πρόβλημα, λέει πως δεν έχει καμιά σχέση με αυτούς τους εργαζόμενους, ενώ ανήκουν σε μια εταιρεία που ιδρύθηκε με προτροπή των κυβερνήσεων προς τη διοίκηση του ΚΕΑΤ, μια εταιρεία στην οποία το ΚΕΑΤ συμμετέχει κατά 99% και 1% ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών και όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων αυτών γράφουν ότι απασχολούνται στο ΚΕΑΤ και καλύπτουν τη δουλειά αφού σταμάτησαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και 16 χρόνια», σημείωσε σε δήλωσή της η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ.

  • Σε γενική συνέλευση καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής την Κυριακή 19 Φλεβάρη, στις 10 π.μ. στην Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος) με θέμα: «Οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας σε κίνδυνο και σχέδιο δράσης για την υπεράσπισή τους».
  • Την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου 7) η ΕΣΚ Τυφλών θα κάνει συνεστίαση (τηλ. επικοινωνίας: 6936834516).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ