Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Πολύμορφη δραστηριότητα στα σχολεία

Τα νέα μέτρα που απειλούν το παρόν και το μέλλον των μαθητών και κάθε λαϊκής οικογένειας βρίσκονται στο επίκεντρο συνελεύσεων, συζητήσεων, κινητοποιήσεων και μιας πολύμορφης δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε σχολεία.

Χτες το μεσημέρι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κολωνού - Σεπολίων, μαθητές συγκεντρώθηκαν στον Αγ. Κωνσταντίνο, έκαναν εξόρμηση με τις αποφάσεις του Συντονιστικού και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο 66ο Γυμνάσιο για να συμπαρασταθούν στο συμμαθητή τους που διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση. Στη συνέχεια, συμμετείχαν στην επίσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής στο εργοστάσιο της 3Ε, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Συγκέντρωση χτες το μεσημέρι, στο σταυροδρόμι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, έκαναν οι Σύλλογοι Γονέων και τα δεκαπενταμελή του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου. Διαμαρτυρήθηκαν για την προοπτική περικοπής των κονδυλίων μεταφοράς των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές στα σχολεία τους. Απαίτησαν δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, κάνοντας σαφές ότι δε θα επιτρέψουν το κόστος της μεταφοράς να φορτωθεί στους γονείς. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν ή προετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές του νομού και σήμερα Πέμπτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των σχολείων.

Χτες το πρωί στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία μαθητών από σχολεία του κέντρου που κατέληξε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Επίσης 11 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι σε κατάληψη.

Στο Ηράκλειο, επίσης, συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των μαθητών με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο. Στο Ηράκλειο 4 σχολεία είναι σε κατάληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ