Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατήγγειλαν τις προσπάθειες τρομοκράτησης

Κινητοποίηση ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη μαθητή του 66ου Γυμνασίου στον Κολωνό

Αποφασισμένοι να μη μείνει αναπάντητη η απαράδεκτη τιμωρία μαθητή που ενημέρωνε για το τριήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο μνημόνιο, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κεντρικού Τομέα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής και μαθητές συγκεντρώθηκαν χτες στο 66ο Γυμνάσιο, στον Κολωνό. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, μέρα απεργίας, μαθητής - μέλος του 15μελούς τιμωρήθηκε με μονοήμερη αποβολή γιατί ενημέρωνε τα τμήματα για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Στο ποινολόγιο γράφτηκε ότι «ενοχλούσε τα τμήματα την 1η ώρα μαθήματος για ενημέρωση σε θέματα συνδικαλιστικά, χωρίς άδεια». Ενώ ο ίδιος ο μαθητής έγραψε στο ποινολόγιο ότι ο διευθυντής «υποστήριξε ότι ενοχλούσα τα παιδιά ενώ ο βασικός μισθός, το ανώτερο όριο έχει φτάσει 808 ευρώ μεικτά και λέει ο κ. (σ.σ. αναφέρει το όνομα του διευθυντή) ότι ενοχλούμε επειδή ξεσηκωνόμαστε. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων με θέμα την επικύρωση ή μη της ποινής του μαθητή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο σύλλογος συνεδρίαζε επί τρεις ώρες και δεν κατέληξε σε απόφαση, έτσι πρόκειται να ξανασυνεδριάσει σήμερα για το θέμα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κεντρικού Τομέα καταγγέλλει έντονα τη στάση του διευθυντή του σχολείου και καλεί: «Στο πόδι όλοι οι συνάδελφοι - εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία, στη γειτονιά! Στο πόδι μαζί τους οι μαθητές και οι γονείς τους! Δε δεχόμαστε μαθήματα υποταγής για τους μαθητές μας! Απομονώνουμε όποιον το επιχειρήσει. Κάνουμε πέρα κάθε προσκυνημένο διευθυντή! Το ΠΑΜΕ σας καλεί να οργανωθούμε και να παλέψουμε σαν ένας άνθρωπος. Γκρεμίζουν τα πάντα, για να σώσουν τα μονοπώλια. Η χρεοκοπία του λαού είναι ανεξέλεγκτη, θα είναι ασταμάτητη. Οποιος λείπει απ΄τον αγώνα αυτές τις ώρες διευκολύνει τους εχθρούς της ζωής μας! Ο ξεσηκωμός με καθαρό στόχο είναι μονόδρομος! Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αρκεί να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ