Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
Η καλύτερη ποινή τους ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη νέα αμερικανο-βρετανική επιδρομή στο Ιράκ καταδικάζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας τον ελληνικό λαό να εντείνει την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η νέα εγκληματική αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας κατά του Ιράκ μόνο πρόσθετα αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκαλεί. Ο ελληνικός λαός καλείται από τα ίδια τα πράγματα σε ένταση της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, που αποτελεί το μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Είναι εξοργιστική η δήλωση του αμερικανικού Πενταγώνου, ότι οι ΗΠΑ - Βρετανία χτύπησαν στόχους τηλεπικοινωνιών, επειδή τα ιρακινά μέσα αεράμυνας παρεμπόδισαν τα αεροπλάνα της συμμαχίας! Ουσιαστικά, πρόκειται για παραδοχή δολοφόνων, ότι χτυπούν όπου και όποτε θέλουν, εφόσον αυτό απαιτούν τα συμφέροντά τους!

Η ιμπεριαλιστική επιδρομή κατά του Ιράκ σηματοδοτεί μία νέα κλιμάκωση της γενικότερης επίθεσης στην περιοχή του Κόλπου και της Μ. Ανατολής. Αποκαλύπτει, παράλληλα, την υποκρισία των επιχειρημάτων, όσων επικαλούνται τον αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του Ιράκ, για να δικαιολογήσουν την ωμή πολεμική επέμβαση.

Οι δολοφόνοι του ιρακινού λαού και των παιδιών του, τα οποία πεθαίνουν, εξαιτίας του εμπάργκο και των ραδιενεργών όπλων, δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Η καλύτερη ποινή είναι ν' ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα»,«Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά», «Αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράκ, της Παλαιστίνης και όλης της περιοχής».

Το ΚΚΕ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του στο λαό του Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ