Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Δάφνης

Απαίτησαν την άμεση ανάκληση απολύσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το πρωί το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στον δήμαρχο Δάφνης, Μ. Σταυριανουδάκη (ΝΔ), απαιτώντας να ανακληθούν οι τρεις απολύσεις που έγιναν πριν λίγες μέρες, που αφορούσαν εργαζόμενους με οχτάμηνες συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν ούτε ένα μήνα στη δουλειά.

Ο λόγος της απόλυσής τους είναι ότι η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει το χρηματικό ένταλμα για την πληρωμή των μισθών τους με το εξής εκπληκτικό αιτιολογικό: Οι συμβάσεις τους επιτρέπουν την απασχόληση σε έκτακτες ή παροδικές ανάγκες αλλά στην πραγματικότητα απασχολούνται για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών! Μάλιστα, λέει στο δήμο ότι θα έπρεπε να εφαρμόσει το άρθρο 61 του νόμου 3979/2011, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι δήμοι μπορούν να δηλώσουν αδυναμία να εκτελέσουν οι ίδιοι το έργο της καθαριότητας και να το αναθέσουν σε ιδιώτες!

Η απαγόρευση στην πράξη των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού (για το οποίο η επίτροπος κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα), σε συνδυασμό με την πράξη της επιτρόπου που στην ουσία απαγορεύει τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου, στρώνει το έδαφος για την παραχώρηση της καθαριότητας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και πιθανόν και άλλων υπηρεσιών στο μέλλον. Να σημειωθεί ότι ανάλογες αποφάσεις έχει πάρει το Ελεγκτικό Συνέδριο και για άλλους δήμους, δείχνοντας πώς οι κρατικοί μηχανισμοί συμβάλλουν στην προώθηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών.

Ολα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα και μόνο ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και να διεκδικείται από τους εργαζόμενους. Και βέβαια δεν είναι άμοιρες ευθυνών οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν και εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Το κλαδικό Συνδικάτο προειδοποίησε τη δημοτική αρχή ότι θα προχωρήσει άμεσα στην οργάνωση αγωνιστικών αντιδράσεων για να ανακληθούν οι απολύσεις και κατήγγειλε την πολιτική ιδιωτικοποίησης τομέων και υπηρεσιών των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ