Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣ
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Τρίκαλα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Τρίκαλα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να πάρει, αμέσως, πίσω την απόφαση η κυβέρνηση και να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των δυο οργανισμών, καθώς και του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας όπου φιλοξενούνται 90 παιδιά εργατικών οικογενειών.

Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, χτες και στα γραφεία του ΟΕΚ στο Βόλο, με πρωτοβουλία εργατικών συνδικάτων - Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, Σύλλογος Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Ενωση Τυπογράφων Βόλου - καθώς και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κ. Στεργίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην απόφαση του ταξικού εργατικού κινήματος, με τον αγώνα του, να μην επιτρέψει την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και επεσήμανε τις ευθύνες της ΓΣΕΕ, η οποία συνομολόγησε και συνέβαλε στην απόφαση για τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», συνέβαλε για να απαλλαγούν οι εργοδότες από τις εισφορές στους Οργανισμούς και τη μείωσή τους στο ΙΚΑ κλπ.

Στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΕΕ πραγματοποιούν απεργία διαρκείας, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ βρίσκονται σε κατάληψη.

Χτες, οι εργαζόμενοι έκαναν νέα κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση εκτός από τους εργαζόμενους συμμετείχαν και γονείς που τα παιδιά τους πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΕΕ. Το κλείσιμο του Οργανισμού θα σημάνει - εκτός των άλλων - και το κλείσιμο των 25 σταθμών του Οργανισμού στους οποίους φιλοξενούνται πάνω από 2.000 παιδιών εργατικών οικογενειών, πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών. Σε συνάντηση που έγινε, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ήταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικός καθώς ξεκαθάρισε ότι αν και εφόσον συνεχίσουν να υπάρχουν οι Οργανισμοί (με όποια μορφή) οι εργοδότες θα απαλλαγούν από τις «εισφορές» τους και οι Οργανισμοί θα λειτουργούν μόνο με τις εισφορές των εργαζομένων!

«Να κοιτάξουν τα παιδιά στα μάτια και να τους πουν ότι οι σταθμοί κλείνουν για το "καλό της χώρας"», δήλωσε στο «Ρ» οργισμένη παιδαγωγός σε βρεφονηπιακό σταθμό της Εστίας, έξω από το υπουργείο. Στη συζήτηση που ανοίγει, παιδαγωγοί από το σταθμό Ανω Λιοσίων μας λένε ότι αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο σταθμό φιλοξενούνται 46 παιδιά που προέρχονται από φτωχές εργατικές οικογένειες, από ανύπαντρες μητέρες, πολύτεκνες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε στους παιδικούς σταθμούς των δήμων να στείλουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα τροφεία. Το ίδιο και στο Μενίδι που ο σταθμός φιλοξενεί 75 παιδιά, όπως και στο Ολυμπιακό Χωριό που έχει 46 παιδιά. Οπως σημειώνουν, πρόκειται για πρότυπους σταθμούς, φτιαγμένοι με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με τα λεφτά των εργαζομένων.

Πλήθος αντιδράσεων

Ανακοινώσεις ενάντια στο κλείσιμο ΟΕΚ και ΟΕΕ έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Βόρειου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό Ν. Ζακύνθου, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα για την απόσυρση του νομοσχεδίου (2022-04-12 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από ΟΕΚ και ΟΕΕ! (2012-02-18 00:00:00.0)
«Ταφόπλακα» σε παροχές - αδιέξοδα για τους εργαζόμενους (2012-02-11 00:00:00.0)
Επιχειρούνται νέες περικοπές με τη συγχώνευση ΟΕΚ και ΟΕΕ (2011-04-29 00:00:00.0)
«Ανοίγει» την πόρτα στους ιδιώτες (2008-07-24 00:00:00.0)
Πρακτική αποκλεισμών (1999-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ