Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
Απεργούν σήμερα για την απόσυρση του νομοσχεδίου

Συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης στον Αλιμο στις 11 π.μ. | Τη νέα προσπάθεια καταστολής και ποινικοποίησης της απεργίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Σε νέα 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που τιμωρεί τους ανέργους, λεηλατεί τις εισφορές των εργαζομένων και ενισχύει τη μετατροπή του Οργανισμού σε παραμάγαζο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε και η ΠΟΠΟΚΠ για τα μέλη της (τ. ΟΕΚ-ΟΕΕ) εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί στη συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης, που θα γίνει στις 11 π.μ.

Μπροστά στη νέα κινητοποίηση των εργαζομένων και των σωματείων η κυβέρνηση και η διοίκηση στοχοποιούν το απεργιακό δικαίωμα και χτες έσυραν στα δικαστήρια τα σωματεία του χώρου, κρίνοντας «παράνομη» την απεργία, απειλώντας μάλιστα με εξοντωτικές ποινές, σύμφωνα με τον νόμο Χατζηδάκη. Την ποινικοποίηση και την καταστολή του απεργιακού δικαιώματος καταγγέλλει και η ΑΔΕΔΥ, που αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τον ΟΑΕΔ, για σήμερα, Τρίτη.

Στηρίζει τον δίκαιο αγώνα το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβερνητική επίθεση στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που μετατρέπει τον ΟΑΕΔ από οργανισμό στήριξης των ανέργων σε κουμπαρά των εργοδοτών, που θα μετατρέπει τις εισφορές, τον ιδρώτα των εργαζομένων σε επιδότηση των επιχειρήσεων.

Τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις κρατήσεις μας, τον ιδρώτα και τον μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων που για δεκαετίες έως και σήμερα δίνονται από τον μισθό τους. Είναι το πλέγμα προστασίας για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, στη μακροχρόνια ανεργία, την άμυνα που πρέπει να έχει ένας άνεργος μπροστά στην ακρίβεια, στο δικαίωμά του στις διακοπές, στο βιβλίο, στη μητρότητα, στο οξυμένο ζήτημα της αστεγίας. Είναι παροχές σε κατασκηνώσεις, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη μαθητεία!

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ έχουν αποκαλύψει τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού-Σούπερμαν Χατζηδάκη, που επιστρατεύουν την καταστολή, τις συκοφαντίες και την "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη για να κάμψουν τις εργατικές αντιδράσεις.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και ποινικοποίησης του αγώνα τους αποτελεί απόδειξη των αντεργατικών σχεδιασμών κυβέρνησης - υπουργείου Εργασίας.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας τους».

  • Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ μεταφέρει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ