Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους από χτες για αυξήσεις και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

Την Πέμπτη 14 Απρίλη η συγκέντρωση της Αθήνας

Από τη συγκέντρωση στη Θήβα
Από τη συγκέντρωση στη Θήβα
Με τις δύο περιφερειακές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων χτες, σε Θήβα και Τρίπολη, άρχισε το πενθήμερο κινητοποιήσεων από 11 έως 15 Απρίλη που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, κλιμακώνοντας την πάλη τους για αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα κατά της ακρίβειας. Η παναττική συγκέντρωση θα γίνει στις 14 Απρίλη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη Θήβα

«Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», βροντοφώναξαν οι συνταξιούχοι από την Ανατολική Στερεά και Εύβοια με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες στη Θήβα, τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα και ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δημήτρης Θεοδώρου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας, ο Δημήτρης Μπούμπας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας, ο Ανδρέας Τσακός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, ο Γιώργος Ιωσηφίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, ο Δημήτρης Γκορόγιας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ευρυτανίας, ο Κώστας Κόγιας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας, και ο Τάσος Χρονάς, εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Φθιώτιδας.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων κατήγγειλαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερες αναφορές έκαναν στο κύμα ακρίβειας που ήρθε να κάνει ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για την πλειοψηφία τους. Στάθηκαν επίσης στην τραγική κατάσταση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια, και κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για κατάργηση ή υποβάθμιση νοσοκομείων, όπως της Θήβας, της Καρύστου και της Κύμης. Ακόμα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τόσο των συνταξιούχων, όσο και των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών επαγγελματιών και αγροτών.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, με την αντιπρόεδρό του, Γιώτα Λεμπέση, να επισημαίνει στον χαιρετισμό της τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη ενίσχυσή τους.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Τόλη, εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων. Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση και έγκριση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θήβας.

Αυξήσεις στις συντάξεις απαιτούν οι συνταξιούχοι

Στο αγωνιστικό τους κάλεσμα για το μπαράζ κινητοποιήσεων που οργανώνουν, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους και σημειώνουν: «Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε, και όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα Δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Σήμερα Τρίτη:

-- Θεσσαλία: Στη Λάρισα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Κεντρική και Δυτική Μακεδονία: Στην Κατερίνη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: Στην Καβάλα στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Αύριο Τετάρτη:

-- Δυτική Πελοπόννησος: Στην Πάτρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ηπειρος - Αιτωλοακαρνανία: Στην Πρέβεζα στις 10.30 π.μ. στη θέση Φόρος.

Την Παρασκευή 15/4 στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ