Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
Οχι στις περικοπές και την ποινικοποίηση της δράσης τους

Νέα συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν την απεργία της Πέμπτης 14/4

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προσπάθειες κυβέρνησης και εργοδοσίας να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν σήμερα, Τρίτη, στις 9 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, χτες στα δικαστήρια εκδικάστηκε η προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα θα συζητηθεί η νέα προσφυγή του Οργανισμού προκειμένου να βγει παράνομη και η 24ωρη απεργία που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 14 Απρίλη.

Οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης παλεύουν ενάντια στις περικοπές και στην καθυστέρηση της υπογραφής ΣΣΕ.

Οπως καταγγέλλουν, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς τους, κυβέρνηση και διοίκηση κόβουν και τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν ήδη δεχτεί απανωτές μειώσεις που ξεκινούν από το 25% και φτάνουν ή και ξεπερνούν το 40%. Εχουν κοπεί οι παροχές μη μισθολογικού κόστους και τα ρεπό, καθώς από τον Ιούνη του 2020 δεν υπάρχει ΣΣΕ και αυθαίρετα η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει γίνει ο «δήμιος» των εργαζομένων για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ μοιράζει πολλά εκατομμύρια στους εργολάβους των συγκοινωνιών, των ΚΤΕΛ και του leasing.

Σαν να μην έφταναν αυτά, τη στιγμή που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται με γνώμονα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούνται τώρα από την κυβέρνηση να επιστρέψουν αναδρομικά μεγάλα χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ για άδικους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνεχίζουν να εφαρμόζονται από τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ