Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιχειρούνται νέες περικοπές με τη συγχώνευση ΟΕΚ και ΟΕΕ

Από την πρόσφατη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για τον ΟΕΚ
Από την πρόσφατη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για τον ΟΕΚ
Τη συγχώνευση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αρνητικές για τους δικαιούχους επιπτώσεις. Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή με την πολιτική τους οδήγησαν τους Οργανισμούς σε αιμοδότες του κεφαλαίου, αφού τους στράγγισαν οικονομικά με την παράνομη παρακράτηση από το ΙΚΑ των εισφορών που εισπράττει και που έπρεπε να αποδίδει, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Αφού τα έκαναν δώρο στους εργοδότες με τη νόμιμη ή την παράνομη εισφοροαπαλλαγή και εισφοροκλοπή, τώρα επιχειρούν το τελειωτικό χτύπημα».

Στόχος τους, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «είναι να μειώσουν τις εισφορές των εργοδοτών προς τους Οργανισμούς, να διαγράψουν τα χρέη, αφού πλέον δεν θα υφίστανται οι Οργανισμοί που θα έπρεπε να αποδίδει το ΙΚΑ τις εισφορές». Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι γίνεται φανερό πως η συνένωση των δύο Οργανισμών «θα έχει άμεσες επιπτώσεις για τους δικαιούχους, όπως: αυστηρότεροι όροι για τις όποιες παροχές. Μείωση του ύψους των παροχών. Κατάργηση παροχών. Ηδη με τα σημερινά δεδομένα τόσο ο ΟΕΚ, όσο και ο ΟΕΕ έχουν περικόψει παροχές στο όνομα της οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δικαιούχους».

Καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Κ. Κεγκέρογλου να σταματήσουν κάθε διαδικασία και σκέψη για τη συνένωση των Οργανισμών, που στην ουσία οδηγεί στην κατάργησή τους.

«Η εργατική τάξη βιώνει σήμερα τις συνέπειες της χειρότερης πολιτικής των μεταπολιτευτικών χρόνων. Η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες. Οι παροχές των Οργανισμών αυτών είναι μια ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους», τονίζει η Ομοσπονδία. Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους άνεργους «σε μαζικό ταξικό συναγερμό με πρώτο σταθμό την 1η Μάη στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε αγωνιστική ετοιμότητα για να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης. Για να μην καταργήσουν τους Οργανισμούς που έγιναν και συντηρούνται με το δικό μας ιδρώτα, με δικά μας χρήματα. Για να διεκδικήσουμε καλύτερες και περισσότερες παροχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ