Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΤΟΣ 15ΧΡΟΝΗΣ
Σφράγισμα καταστημάτων και ΕΔΕ

Προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των ιατρών σχετικά με το θάνατο της 15χρονης στο Ρέθυμνο, διέταξε χτες ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γ. Μοσχοβάκης. Η απόφαση πάρθηκε μετά από τις καταγγελίες του πατέρα του άτυχου κοριτσιού, πως ειδοποιήθηκε τέσσερις ώρες αργότερα από την εισαγωγή της κόρης του στο νοσοκομείο και ενώ βρισκόταν ήδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τις καταγγελίες αυτές συμμερίζονται και οι φίλοι και συμμαθητές της 15χρονης, που βρέθηκαν χτες έξω από το «Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η διοίκηση, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, τονίζεται πως: «Με βάση τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, που έχουν τεκμηριωμένα εκθέσει οι εφημερεύοντες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, θεωρούμε ότι δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Ομως το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση από τις επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος».

Τέλος, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ζήτησε από τον δήμαρχο της πόλης να εκδώσει εντολή για τη σφράγιση των δύο καταστημάτων που έδωσαν αλκοόλ στην έφηβη. Η εντολή αυτή διατάσσει τη σφράγιση του ενός για 20 ημέρες και του δεύτερου για 10 ημέρες, καθώς επέτρεψαν παρανόμως την είσοδο, την παραμονή και την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε ανήλικους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ