Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - «ΣΚΟΥΠΑ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνεχίζεται το κυνήγι των μεταναστών

Από παλιότερη αστυνομική επιχείρηση

Eurokinissi

Από παλιότερη αστυνομική επιχείρηση
Δύο επιχειρήσεις - «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας χτες και προχτές. Οι όποιες «δράσεις» της Αστυνομίας με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μετατράπηκαν σε «κυνήγι» μεταναστών, αφού οι έλεγχοι και οι συλλήψεις επικεντρώθηκαν στους δύσμοιρους αυτούς ανθρώπους, που, ελέω ευρωενωσιακού Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Ανθρώποι κυνηγημένοι που ζουν στο πετσί τους τη φτώχεια, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 6 ώρες που οι 210 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βγήκαν στο δρόμο, το απόγευμα της Τετάρτης, ελέγχθηκαν 1.236 άτομα από τους οποίους προσήχθησαν 438 άτομα και συνελήφθησαν 70. Οι 52 από αυτούς κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών, οι 12 για πορνεία, πέντε για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και μόλις ένας για ναρκωτικά. Παράλληλα, οι άνδρες της Τροχαίας που συνέδραμαν στα επιτελικά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση όλων των παραπάνω, έλεγξαν 275 οχήματα και βεβαίωσαν 183 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν και χθες στο δρόμο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και επικεντρώθηκαν στις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς, καθώς επίσης στο Μουσείο και την πλ. Κουμουνδούρου. Ως αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων.

Με αυτά και με άλλα αναδεικνύεται ανάγλυφη η υποκρισία (και) της ελληνικής κυβέρνησης (με τις υπόλοιπες της ΕΕ), που τάχα κόπτεται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων, αλλά μόνο για όσο μένουν στις χώρες τους, αποδέχεται την αξιοποίησή τους από τους ιμπεριαλιστές ως πρόσχημα για τις επεμβάσεις τους στη βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή κι αλλού που αντικειμενικά γεννούν κύματα προσφύγων κυνηγημένων από τις βόμβες, τους ονομάζει «αμάχους» που τάχα πρέπει να προστατευθούν γιατί κινδυνεύουν τα δικαιώματά τους, αλλά μέχρις εκεί το ενδιαφέρον της. Μόλις αυτοί βρεθούν στα εδάφη ή τα νερά της ΕΕ, τους βαφτίζει «λαθρομετανάστες», τους καταδιώκει, τους φυλακίζει σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης όπου καταπατιέται η στοιχειώδης ανθρώπινη υπόσταση. Τους αρνείται άσυλο και νομιμοποίηση ή να μεταβούν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν. Τους αφήνει έρμαια της εργοδοτικής εκμετάλλευσης, της αστυνομικής καταστολής - χειραγώγησης και των ρατσιστικών συμμοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ