Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμακώνουν και δεν υποχωρούν

Νέα κινητοποίηση μεθαύριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε νέα τροχιά κλιμάκωσης του αγώνα μπαίνουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που έφτασαν σήμερα τις 115 ημέρες απεργίας. Σήμερα δίνουν αγωνιστικό «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Βάθης. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν τη νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας με συγκέντρωση τη Παρασκευή 24 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Ακόμα πιο αποφασιστικά οργανώνουν και νέες μαζικές εξορμήσεις σε μεγάλους εργασιακούς χώρους στον κλάδο του μετάλλου για να καλέσουν όλους τους μεταλλεργάτες να ξεσηκωθούν. Να ανάψουν παντού τη φωτιά της «Χαλυβουργίας», υψώνοντας τείχος αντίστασης στην εξαθλίωση που ετοιμάζουν οι εργοδότες για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Στο μεταξύ, η εργοδοσία επιβεβαίωσε χτες πόσο αδιάλλακτη και αδίστακτη είναι, με νέα επιστολή που έστειλε στο σωματείο, όπου, αφού χαρακτηρίζει κινήσεις εντυπωσιασμού τις κινητοποιήσεις στα γραφεία της στην Κηφισιά, δηλώνει ότι «δεν προτιθέμεθα να γίνονται συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας» και ξεκαθαρίζει ότι θα «προχωρήσει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του εργοστασίου Ασπροπύργου» (δηλαδή τις 180 απολύσεις που μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει).

Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία απευθυνόμενη στους εργάτες εκτιμά πως «είναι λυπηρό που δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων σε αυτή είναι κοινά, πολύ περισσότερο τώρα που όλοι μας ζούμε αυτές τις δραματικές συνθήκες στη χώρα μας», επιστρατεύοντας κάθε μέσο για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και την ποδηγέτησή τους. Για να τους πείσει να δεχτούν το ξεζούμισμά τους μέσα στα καμίνια με όρους εξαθλίωσης για να αυξηθούν η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και τα κέρδη.

Οπως ανακοινώθηκε από το σωματείο, αναβάλλεται για τις επόμενες ημέρες η προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποίηση στην Κηφισιά στα γραφεία της εταιρείας.

Πολύμορφη και γνήσια αλληλεγγύη

Χτες, οι απεργοί δέχτηκαν την αλληλεγγύη που εξέφρασαν έμπρακτα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεγάρων αλλά και απλοί άνθρωποι της περιοχής, όπως και πολλοί απλοί εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πύλη της «Χαλυβουργίας», προσφέροντας τρόφιμα που συγκέντρωσαν και χρήματα από το υστέρημά τους. Σήμερα οι χαλυβουργοί περιμένουν στην πύλη του εργοστασίου οδηγούς και μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών που θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους εκεί.

Γέμισε από εργατόκοσμο και απλούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων του Μενιδίου τη Δευτέρα το βράδυ η αίθουσα του Δήμου Μενιδίου, στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον πολυήμερο αγώνα των απεργών χαλυβουργών που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου. «Θα είμαστε παρόντες στον αγώνα των χαλυβουργών. Δεν είναι μόνοι τους. Γιατί για να κρατηθεί αυτός ο αγώνας πρέπει να έχει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της τάξης μας», τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Αλέκος Κατσούλης εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής. Και στη συνέχεια όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρακολούθησαν το dvd του «902» με τις 100 ημέρες της απεργίας των χαλυβουργών, επιβραβεύοντας με θερμά χειροκροτήματα στο τέλος τον σκληρό παλικαρίσιο αγώνα που δίνουν για όλη την εργατική τάξη της χώρας. Και ήταν ακόμα πιο θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Χαροκόπος, αντιπρόεδρος του σωματείου των χαλυβουργών, και τόνισε χαιρετίζοντας: «Ο αγώνας μας είναι δύσκολος αλλά θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη. Η αλληλεγγύη του απλού εργατόκοσμου που συνεχίζεται πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Η καλύτερη αλληλεγγύη όμως πρέπει να είναι στους χώρους εργασίας, εκεί πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να ξεσηκωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ