Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΕΚ - ΟΕΕ
Νέα συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) ενάντια στο κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, ΟΕΚ και ΟΕΕ αντίστοιχα, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δυο Οργανισμούς. Οι εργαζόμενοι στον ΟΕΕ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.).

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ έχουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού (Σολωμού και Πατησίων), στην οποία καλούν και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, εργαζόμενους και δικαιούχους και από εκεί με πορεία θα πάνε στο υπουργείο Εργασίας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (στην οποία εντάσσονται και οι εργαζόμενοι σε ΟΕΚ και ΟΕΕ) έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.) και καλεί στη συγκέντρωση.

Χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ αύριο Πέμπτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Παράλληλα καθημερινά πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ εξυπηρετούν κανονικά τους δικαιούχους του προγράμματος της επιδότησης ενοικίου και κάποιες δόσεις δανείων που είναι σε εκκρεμότητα. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΟΕΕ πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση μετά το τέλος της κινητοποίησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εργατική Εστία Κομοτηνής πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) και του ΜΑΣ, μαζί με εργαζόμενες του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΕΕ που βρίσκεται σε κατάληψη, καθώς και κατοίκους των τριών συγκροτημάτων των εργατικών κατοικιών του ΟΕΚ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία αρχικά κατευθύνθηκε έξω από το βρεφονηπιακό σταθμό και τα γραφεία του ΟΕΚ και κατέληξε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Σύσκεψη των σωματείων, των εργαζομένων και δικαιούχων των ΟΕΚ και ΟΕΕ διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

  • Την κάθετη αντίθεσή του στο κλείσιμο των δυο Οργανισμών δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΤ σε κοινή παράσταση συμπαράστασης στα γραφεία του ΟΕΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ