Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Ολοκληρώθηκε, χτες, με τις απολογίες των κατηγορουμένων η δίκη του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, του υπουργού Εσωτερικών του, Αλ Αντλι και έξι ακόμη συνεργατών του, όπως και των δύο γιων του, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες των εκατοντάδων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που οδήγησαν στην αποχώρηση Μουμπάρακ από την εξουσία. Ο Αλ Αντλι απέδωσε το αιματοκύλισμα «σε ξένο δάκτυλο», ενώ η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η δίκη είναι άκυρη αφού ο Μουμπάρακ παραμένει τυπικά Πρόεδρος. Ο ίδιος ο Μουμπάρακ δε θέλησε να πάρει καθόλου το λόγο. Η ετυμηγορία θα εκδοθεί, όπως γνωστοποιήθηκε, στις 2 Ιούνη αν και, ήδη, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι ο στρατός κατέβαλε κάθε προσπάθεια «να χαμηλώσει τους τόνους και να ρίξει στα μαλακά» τον Μουμπάρακ και τους συνεργάτες του μη συλλέγοντας στοιχεία.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 550 τραυματίστηκαν από την ισχυρή πρόσκρουση, ενός συρμού του προαστιακού σιδηρόδρομου κοντά στον σταθμό Ονσε, στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Αϊρες.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες πως προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση κρατικών μετοχών αξίας έως και 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μέρος ανήκει σε δημόσιες εταιρείες - όπως την «Bord Gais Energy», θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής εταιρείας «Electricity Supply Board» (ESB) και το 25% των μετοχών στον πρώην κρατικό αερομεταφορέα «Aer Lingus» - προκειμένου να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, εξέφρασαν οι ηγέτες όλης της Λατινικής Αμερικής, μετά τη δημόσια ομιλία του όπου ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση θα γίνει στην ίδια περιοχή που είχε γίνει και στα μέσα του 2011, όπου είχε εμφανίσει κακοήθη όγκο, με αποτέλεσμα να μεταβεί στην Κούβα.

ΜΟΣΧΑ.-- Απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Αμπχαζίας, Αλεξάντρ Ανκβάμπ, σημειώθηκε χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Το αυτοκίνητο του Ανκβάμπ δέχθηκε επίθεση από αγνώστους κοντά στην πόλη Γκουνταούντ καθώς μετέβαινε στο Σουχούμι. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα ένας σωματοφύλακάς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ