Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καταγγέλλει τα προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων

Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ) που βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, καλούν τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με «στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα». Τη συνάντηση διοργάνωσαν η αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ΤοπΣΑ περιλαμβάνουν δράσεις όπως κατάρτιση και επιμόρφωση, εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτική επιχείρηση στο εσωτερικό ή εξωτερικό, εκπόνηση business plan, εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και έρευνας για εκκίνηση επιχειρήσεων, παροχή υποστήριξης σε νομικά και φορολογικά θέματα.

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει πως πρόκειται για προγράμματα ανακύκλωσης και άγριας εκμετάλλευσης των ανέργων. «Η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουν να διαχειριστούν το πρόβλημα της ανεργίας, που παίρνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις και αγγίζει μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού.

Η ανεργία, όμως, είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η διόγκωσή της στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είναι αναπόφευκτη, αφού η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, και πρώτ' απ' όλα της ίδιας της εργατικής δύναμης, είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτει το κεφάλαιο για να βγει από την κρίση. Πολύ περισσότερο, που στις παρούσες συνθήκες το ξεπέρασμα της κρίσης απαιτεί την καταστροφή, την απαξίωση και ενός μέρους του κεφαλαίου, προκειμένου να αρχίσει ξανά ο κύκλος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα δε, μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, θα οξυνθούν τα λαϊκά προβλήματα και αυτό της ανεργίας.

Οι αγώνες των εργαζομένων, για να έχουν προοπτική πρέπει να οδηγούν στη ριζική αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, την κατάκτηση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, της λαϊκής συμμαχίας σε ρότα για την εργατική - λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ