Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΠ ΑΕ
Μείωση αποδοχών κατά 35% και έπεται συνέχεια...

Η αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη στις 29/2 στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ για την οργάνωση της πάλης

Η παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια δεν μπορεί παρά να σημαίνει θύελλα και για τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Η παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια δεν μπορεί παρά να σημαίνει θύελλα και για τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Το άγριο πετσόκομμα του μισθού τους θα δουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ ΑΕ από το Μάρτη, οπότε και θα αρχίσει πλέον και γι' αυτούς η εφαρμογή του νόμου 4024/2011 που προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ κατά 35% σε σχέση με το επίπεδο των αποδοχών το Δεκέμβρη του 2009. Οπως ανακοίνωσε χτες ο ΟΛΠ οι αποδοχές του Νοέμβρη του 2011 μειώνονται κατά 6%, του Δεκέμβρη κατά 8%, τελειώνουν οι ειδικές αμοιβές των Σαββατοκύριακων που περικόπτονται δραστικά και μειώνονται κατά 20% οι αμοιβές των υπερωριών και των αργιών! Τα ποσά αυτά θα αρχίσουν να κρατούνται από τις αποδοχές του Μάρτη και βέβαια στο εξής οι αποδοχές των εργαζομένων του ΟΛΠ θα είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με αυτές του 2009.

Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΠ, οι αποφάσεις αυτές διαμορφώνονται «μετά από διαβούλευση με τα συνδικάτα του χώρου». Δηλαδή σε «συνεργασία» με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και από κοντά την ΑΠ, που σπεύδουν κάθε φορά όπως και τώρα, να βάλουν τη σφραγίδα τους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στα λιμάνια, όπως έγινε με την παράδοση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ της προβλήτας ΙΙ στην κινεζική πολυεθνική COSCO, για να την καταντήσει εργασιακό γκέτο, ενώ τώρα με το νέο μνημόνιο έρχεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο ΟΛΠ στέλνει και το μήνυμα στους εργαζόμενους ότι «δεν τελειώσαμε εδώ». Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω μεταρρύθμιση των εργασιακών και λειτουργικών δομών του (σ.σ. λιμανιού), ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά του»! Η «περαιτέρω μεταρρύθμιση» θα επέλθει με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι την 1η Απρίλη, για την οποία οι δυνάμεις της υποταγής έχουν δώσει σαφή δείγματα γραφής για τη στάση που θα κρατήσουν.

Να γίνουν γενικές συνελεύσεις παντού

Η αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα» ΟΛΠ με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη την Τετάρτη 29 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, και επισημαίνει: «Καταγγέλλουμε την όλη μεθόδευση διοίκησης ΟΛΠ και σωματείων και απαιτούμε να σταματήσει και να μην ισχύσει καμία νέα μείωση και σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας. Αντίθετα, διεκδικούμε μισθούς, συμβάσεις και δικαιώματα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες». Απαιτούν να γίνουν στα σωματεία γενικές συνελεύσεις, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για κλιμάκωση της πάλης με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για λιμάνια που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λειτουργική ενοποίηση» με γενίκευση της αντεργατικής επίθεσης (2020-04-15 00:00:00.0)
Σύμβαση που φέρνει τσεκούρι στις αποδοχές και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (2019-06-13 00:00:00.0)
Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των λιμανιών (2013-08-25 00:00:00.0)
Μέτωπο στην επαίσχυντη σύμβαση (2013-04-11 00:00:00.0)
Επιδιώκουν λιμάνι «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα (2013-01-17 00:00:00.0)
Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο (2012-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ