Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΠ
Μέτωπο στην επαίσχυντη σύμβαση

Με την οργάνωση της πάλης τους, μέσα από γενικές συνελεύσεις, να αποτρέψουν το πετσόκομμα των μισθών και την ανατροπή των εργασιακών τους δικαιωμάτων που προδιαγράφει η επαίσχυντη συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΠ και των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που δρουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του λιμανιού, είναι το αγωνιστικό κάλεσμα που απευθύνει στους εργαζόμενους του ΟΛΠ η αγωνιστική παράταξη της Δημοκρατικής Ενότητας ΟΛΠ.

Με χτεσινή της ανακοίνωση: «H διοίκηση του ΟΛΠ ανακοίνωσε πανηγυρικά την επαίσχυντη συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που είναι το αποτέλεσμα του "κοινωνικού διαλόγου" και της "εργασιακής ειρήνης" που παρέχουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού του χώρου, η ΟΜΥΛΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών (ΑΠ ΣΥΡΙΖΑ)». Με αυτή τη συμφωνία που ενσωματώνει τους αντεργατικούς νόμους 3833, 3845 και 4024 της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μειώνονται οι μισθοί κατά 35%, ανατρέπονται εργασιακά δικαιώματα, «καθαρίζεται» το τοπίο, για να παραδοθούν τα λιμάνια και το λιμάνι του Πειραιά στους μονοπωλιακούς ομίλους, όπως προδιαγράφει το νομοσχέδιο του ΥΝΑ. Δηλαδή, αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις και κάποιοι δήθεν ανεξάρτητοι συμβάλλουν καθοριστικά για να περάσει σε βάρος των εργαζομένων και των λιμενικών υποδομών της χώρας η στρατηγική του κεφαλαίου για λιμάνια σύγχρονα εργασιακά γκέτο κατά τα πρότυπα της COSCO.

Οπως επισημαίνει η ΔΕ, ο ρόλος των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι κάθε φορά απορρίπτουν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων «για αγωνιστική διεκδίκηση, κλιμάκωση της πάλης, βοηθώντας τη διοίκηση να δημιουργεί τετελεσμένα».

Οι δυνάμεις της ΔΕ καταθέτουν πλαίσιο δράσης, το οποίο προβλέπει απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου του ΥΝΑ, με προοπτική παραπέρα κλιμάκωσης και διεκδικώντας ΣΣΕ χωρίς περικοπές και αντεργατικές ανατροπές, απεργία την 1η Μάη.

«Οι εργαζόμενοι - καταλήγει - στα λιμάνια, οι αυτοαπασχολούμενοι, συντονίζουμε τη δράση μας μέσα από καλά οργανωμένους και συντονισμένους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Να μετατραπούν τα λιμάνια, οι μεταφορές, σε λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λειτουργική ενοποίηση» με γενίκευση της αντεργατικής επίθεσης (2020-04-15 00:00:00.0)
Συνυπογράφει την εργοδοτική επίθεση στους λιμενεργάτες (2017-07-19 00:00:00.0)
Σύσκεψη τη Δευτέρα για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας (2013-03-29 00:00:00.0)
Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο (2012-03-28 00:00:00.0)
Μείωση αποδοχών κατά 35% και έπεται συνέχεια... (2012-02-25 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΛΠ (2011-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ