Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Καμαρώνουν για το «σφαγείο» σε Υγεία και Φάρμακα

Το «μαχαίρι» στις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία επιβεβαίωσε και ζήτησε να μπει πιο βαθιά ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λοβέρδος, σε χτεσινή συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Κι ενώ η διαχρονική και εντεινόμενη κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας έχει δραματικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου δεν υπάρχει σπίτι χωρίς έναν ή περισσότερους ανέργους, ο υπουργός καμάρωσε για ακόμη μια φορά ότι το Γενάρη τα νοσοκομεία κινήθηκαν εντός του πετσοκομμένου προϋπολογισμού με μείωση των δαπανών τους κατά 5%.

Υπουργός Υγείας και διοικητές ξεσπάθωσαν για τη διαφθορά και τη σπατάλη που γινόταν στα νοσοκομεία. Σπατάλη που - όπου υπήρχε - γινόταν με ευθύνη των διοικητών και των κυβερνήσεων που για χρόνια τάιζαν και ταΐζουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε Υγεία - Φάρμακο και τώρα αξιοποιείται για να χάσουν τα λαϊκά στρώματα όσες υποτυπώδεις υπηρεσίες και θεραπείες είχαν δωρεάν. Αλλά, αξιοποιείται και για να συκοφαντηθεί η πάλη για υψηλού επιπέδου και αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για ασθενείς και ασφαλισμένους, για όλο το λαό.

Ετσι σε αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίστηκε, ότι απομένουν ακόμη 40 νοσοκομεία που δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με κάποια από τις 6 ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες θα στείλουν εσωτερικούς ελεγκτές στα νοσοκομεία για να μάθουν στους εργαζόμενους πώς θα προσαρμοστούν με τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις και την αντιμετώπιση των ασθενών σαν πελάτες.

«Καλό φάρμακο» το... «φτηνό φάρμακο»!

Για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κάλεσε τους διοικητές των νοσοκομείων να αγοράζουν αποκλειστικά γενόσημα (σ.σ. αντίγραφα) φάρμακα και από όποια χώρα της ΕΕ βρίσκουν τις φθηνότερες τιμές. Το «μότο», δηλαδή του υπουργείου είναι πως το καταλληλότερο φάρμακο είναι εξ ορισμού το φθηνότερο φάρμακο! Επιπλέον ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το ίδιο βράδυ ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου (την Τετάρτη το βράδυ) θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για άμεση εφαρμογή της διεύρυνσης των φαρμάκων που δεν θα καλύπτουν τα Ταμεία (σ.σ. αρνητική λίστα), των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), καθώς και τα πρωτόκολλα 160 ασθενειών για τις οποίες θα χορηγούνται από τα Ταμεία αποκλειστικά γενόσημα φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ