Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Διαπραγματεύσεις στο Πεκίνο για τα πυρηνικά

ΠΕΚΙΝΟ.--

«Μικρή πρόοδο» στις άμεσες διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τη ΛΔ Κορέας για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα διαπίστωσε χτες δεύτερη μέρα των συνομιλιών στο Πεκίνο ο Αμερικανός απεσταλμένος για την Κορεατική Χερσόνησο, Γκλιν Ντέβις.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στις βορειοκορεατικές θέσεις και ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις της Πιονγιάνγκ στους συμμάχους των ΗΠΑ όπως η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα ώστε να συνεκτιμηθούν από κοινού. Ο Ντέιβις είπε στους δημοσιογράφους ότι μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και ο πυρηνικός σταθμός εμπλουτισμού ουρανίου στο Γιονγκμπιόν της ΛΔ Κορέας, η αμερικανική πρόταση για επισιτιστική βοήθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι προ δεκαετιών απαγωγές Ιαπώνων πολιτών και η βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Ροντόνγκ Σινμούν», του κόμματος Εργατών Κορέας, εκτίμησε σε χτεσινό άρθρο ότι η προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Μάρτη σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ενέργεια και τον πυρηνικό εξοπλισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας «θα εξελιχθεί σε φάρσα που οργάνωσαν Νότια Κορέα και ΗΠΑ για να αιτιολογήσουν τον πόλεμο κατά της ΛΔ Κορέας». Ο αρθρογράφος της εφημερίδας καταλήγει ότι η επικείμενη σύνοδος - στην οποία θα συζητηθεί και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - αποσκοπεί στο να προσδώσει «αξιοπιστία στη θολή θεωρία μιας πυρηνικής απειλής από τη ΛΔ Κορέας και να αιτιολογήσει τις απόπειρες να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος κατά της χώρας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ