Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
Στις 18 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ

Την Κυριακή, 18 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα πραγματοποιηθεί ο φετινός αγωνιστικός γιορτασμός της 102ης επετείου του Κιλελέρ, που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Οπως τόνισαν μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες, στη Λάρισα, καλούνται να συμμετάσχουν, μαζικά, μικρομεσαίοι αγρότες από όλη τη χώρα για να στείλουν βροντερό μήνυμα συνέχισης του αγώνα με στόχο την ανατροπή της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ υπογράμμισαν ότι ο φετινός γιορτασμός του Κιλελέρ είναι η συνέχιση των αγώνων που ξεκίνησαν με το πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη του περασμένου Γενάρη, οι οποίοι και ανέδειξαν την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών να συγκρουστούν, κατά μέτωπο, με την πολιτική συγκυβέρνησης - τρόικας - ΕΕ που τους συντρίβει οικονομικά, τους ξεκληρίζει μαζικά, τους οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, πρόβαλαν την ανάγκη κοινού αγωνιστικού μετώπου της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την πραγματική διέξοδο που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα μονοπώλια κι ενάντια στους κάθε λογής και είδους εκμεταλλευτές του μόχθου και του ιδρώτα του μικρομεσαίου αγρότη.

Η χώρα μας - σημείωσαν - μπορεί να αναπτύξει την παραγωγή της σε γεωργία και κτηνοτροφία, να αποκτήσει αυτάρκεια σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και να αυξήσει τις εξαγωγές της. Μπορεί να παράγει φτηνά και υγιεινά προϊόντα σε όφελος του λαού. Τα ατού που διαθέτει είναι πολλά: Το εύφορο έδαφος, το κατάλληλο κλίμα, οι υπάρχουσες υποδομές και δυνατότητες. Ομως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τους αντιαγροτικούς κανονισμούς της ΚΑΠ της ΕΕ, με όρους «ελεύθερης αγοράς», με τους νόμους του κέρδους, σε καθεστώς κυριαρχίας των μονοπωλίων και με τους όρους των μνημονίων.

Χρειάζεται, λοιπόν, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και η ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας που θα σχεδιάζει και θα οργανώνει την παραγωγή, με κριτήριο την εξυπηρέτηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας, την εξασφάλιση δουλειάς και εισοδήματος στους μικρομεσαίους αγρότες, γενικότερα, τη λαϊκή ευημερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ