Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αύριο οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό
  • Σε αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί η ΠΑΣΕΒΕ
  • Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ήδη αποφασιστεί

Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές και οι οικογένειές τους στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω χρεών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται, νέες χρεώσεις επιβάλλονται και την ίδια στιγμή πετσοκόβονται κύριες και επικουρικές συντάξεις, παροχές και αποθεματικά. Με την αντιασφαλιστική πολιτική τους, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η τρόικα και η πλουτοκρατία έχουν δρομολογήσει την ουσιαστική κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ταυτόχρονα με την εφαρμογή ενός απόλυτα συνειδητού σχεδίου δραματικής συρρίκνωσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ στην Ελλάδα. Απέναντι σε όλα αυτά, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), χαρακτηρίζει την Πέμπτη 1η του Μάρτη ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης και καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ, στις 8 το πρωί, προγραμματίζει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης.

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει: «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με ΕΕ και τρόικα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη στο λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών. Σαρώνουν και κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα μέτρα του νέου μνημονίου για την Ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι τα μέτρα θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία. Λένε ψέματα - μας κοροϊδεύουν. Οι μόνοι που κινδυνεύουν από χρεοκοπία και εξαθλίωση είναι οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι. Αντίθετα, θα αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα».

Σχετικά με τις άμεσες συνέπειες αυτής της πολιτικής, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

  • Μειώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση, κατά 10% σε σχέση με το 2011.
  • Λεηλατούν ακόμα παραπέρα τα αποθεματικά με το λεγόμενο κούρεμα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών είναι σε ομόλογα και μετοχές. Τα ομόλογα από 88,5 εκατομμύρια, στις 31/12/11 έγιναν 30,5 εκατ. και με το νέο κούρεμα θα φτάσουν τα 9 εκατομμύρια. Οι μετοχές από 560 εκατ. έφτασαν στα 19 εκατ.
  • Μειώνουν τις ήδη πετσοκομμένες και εξευτελιστικές συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες συνταξιούχους, που έχουν χρυσοπληρώσει την ασφάλισή τους, σε εξαθλίωση.
  • Κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν την Υγεία και την Περίθαλψη. Από τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχονται μειωμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.
  • Διαγράφουν εκατοντάδες φάρμακα από τις λίστες. Καταργούν τα φάρμακα και τα αντικαθιστούν με τα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας γενόσημα.
  • Μειώνουν δραστικά τους γιατρούς, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών.
  • Αυξάνουν τα νοσήλια με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις στον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα Ταμεία.
  • Επέβαλαν νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα με πρόσχημα την περίθαλψη ανέργων συναδέλφων και χορήγηση 3 μηνών επιδόματος ανεργίας χωρίς καν να έχει ξεκινήσει διαδικασία υλοποίησης του μέτρου, με αποτέλεσμα απλώς (!!!) το χαράτσωμα των αυτοαπασχολούμενων με την είσπραξη, μόνο το 2011, πάνω από 17.000.000 ευρώ, χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Καταργούν ακόμα και τις πρόσφατα ψηφισμένες ρυθμίσεις χρεών, αδιαφορώντας που εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι (το 42%) αδυνατούν, λόγω αναδουλειάς, να πληρώσουν τις τρέχουσες και τις προηγούμενες εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ