Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή πολιτική

Η έλλειψη γραμμής αγώνα και κλιμάκωσής του στο χώρο των γιατρών απ' τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες αποτυπώθηκε και με τη μειωμένη προσέλευση γιατρών στη χτεσινή συγκέντρωση που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα πλαίσια της 24ωρης πανιατρικής κινητοποίησης ενάντια στον εφαρμοστικό νόμο της συγκυβέρνησης στο χώρο της Υγείας. Το πνεύμα αυτό εκφράστηκε και στις τοποθετήσεις στη συγκέντρωση: Οι περισσότεροι ομιλητές, αντί να στραφούν ενάντια στο «μαύρο μέτωπο» της συγκυβέρνησης, αναλώθηκαν στις αντιπαραθέσεις γιατρών - φαρμακοποιών, τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και τα γενόσημα φάρμακα.

Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών Χρήστος Παπάζογλου στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κάλεσε τους γιατρούς «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους φίλους και τους εχθρούς τους» και να μη δείξουν «καμιά ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν ως ιμάντες ταξικής συνεργασίας και μεταβίβασης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και του κράτους τους». Αναφερόμενος στην πολιτική του φαρμάκου υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας κρατικός φορέας παραγωγή, και έρευνας για τα φάρμακα, που βρίσκονται στα χέρια κυρίως των πολυεθνικών. Ο ίδιος φορέας - μετά από έρευνα - θα κάνει και εισαγωγές φαρμάκων. Τέλος, τάχτηκε κατά της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, καθώς βασικό κριτήριο είναι το κέρδος και το κόστος και όχι η ασφάλεια και η ποιότητα των φαρμάκων, που θα προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες.

Πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των γιατρών εμφανίστηκε έξω απ' την αίθουσα όπου έγινε η συγκέντρωση ομάδα αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ