Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφασισμένη να προχωρήσει αντεργατικές επιλογές

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και να στηρίξει με κάθε τρόπο την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, που προωθεί η κυβέρνηση, είναι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα της Τρίτης, η διοίκηση του δήμου βρέθηκε και πάλι απέναντι από τους συμβασιούχους που κατέκλεισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας απόφαση με την οποία να αναγνωρίζεται ότι καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες, προκειμένου να την αξιοποιήσουν δικαστικά για να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην εργασία, καθώς οι 8μηνες συμβάσεις με τις οποίες προσλήφθηκαν έχουν λήξει.

Η διοίκηση, προφασιζόμενη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η δημοκρατία και ότι δεν μπορεί να συνεδριάζει υπό καθεστώς απειλών, αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί εκτός δημαρχείου, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου. Εκεί αποκαλύφθηκε το μεγαλείο της «δημοκρατίας» που υπερασπίζεται. Κλήθηκαν τα ΜΑΤ που παρατάχθηκαν στην είσοδο και στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έμεινε να συνεδριάζει και να αποφασίζει μόνη της, κρυμμένη από τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Διοίκηση του δήμου σημειώνει πως «η πολιτική πρακτική των πελατειακών σχέσεων έχει παρέλθει πλέον ανεπιστρεπτί» και επιτίθεται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι προστατεύουν «επιλεκτικά κοινωνικές ομάδες, με στενή συντεχνιακή λογική, εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας», η οποία «απαιτεί ίση μεταχείριση όλων των κοινωνικών ομάδων και αξιοκρατία».

Η διοίκηση διαψεύδεται από τις ίδιες της τις αποφάσεις. Στις 14 Φλεβάρη 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και βεβαιώνει ότι «εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, που εργάζονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και στα ΝΠΔΔ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η συνέχιση της εργασίας τους. Το ΔΣ απαιτεί από την κυβέρνηση να μετατραπεί η σχέση εργασίας τους σε σύμβαση Αορίστου Χρόνου».

Αυτό ζητούν και οι συμβασιούχοι της καθαριότητας, όμως η διοίκηση τους το αρνείται γιατί θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ