Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Περιτριγυρισμένη από στρατιωτικά γυμνάσια

Σύμφωνα με το τούρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο «CNN Turk», η 3η Στρατιά του τουρκικού στρατού, μαζί με Αεροπορικές και Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια, με την επωνυμία «Χειμώνας 2012» στην επαρχία του Καρς, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία.

Στα γυμνάσια συμμετέχουν πάνω από 2 χιλιάδες στρατιωτικοί, μεγάλος αριθμός πυροβολικού και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού. Επίσημος καλεσμένος των στρατιωτικών γυμνάσιων είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος φορώντας στρατιωτική παραλλαγή παρακολούθησε με τα κιάλια τις ασκήσεις.

Να σημειωθεί πως ταυτόχρονα στις 22 Φλεβάρη ξεκίνησαν μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια του Αζερμπαϊτζάν, κατά μήκος των συνόρων με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπό την παρακολούθηση του υπουργού Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Σαφάρ Αμπίεφ.

Να σημειωθεί πως Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν έχουν προχωρήσει στη σύσφιξη και των στρατιωτικών τους σχέσεων, με το Αζερμπαϊτζάν να κατηγορεί την Αρμενία για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως η Αρμενία έχει συνάψει αμυντικές συμφωνίες με τη Ρωσία, στο έδαφός της βρίσκονται ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, ενώ συμμετέχει και στην Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), που έχει συγκροτήσει η Μόσχα.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ