Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταγγέλλει τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ

Από την παλιότερη επίθεση στον Μοχάμεντ Μπαράκε, στέλεχος του κινήματος ειρήνης και του ΚΚ Ισραήλ
Από την παλιότερη επίθεση στον Μοχάμεντ Μπαράκε, στέλεχος του κινήματος ειρήνης και του ΚΚ Ισραήλ
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων του κατοχικού στρατού του Ισραήλ στην παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας. Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με χημικά και πλαστικές σφαίρες κατά χιλιάδων διαδηλωτών από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ σε συγκέντρωση μνήμης των 29 Παλαιστινίων θυμάτων από το μακελειό που έσπειρε ένας Εβραίος έποικος το 1994.

Το ΠΣΕ καταδικάζει τις ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος και του στρατού καθώς και τη σύλληψη έξι φιλειρηνιστών, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Μετώπου για Ειρήνη και Ισότητα (Hadash), μέλος της Κνεσέτ, Μοχάμεντ Μπαράκε, από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ, που είχε επίσης τραυματιστεί.

«Εδώ και δεκαετίες συνεχίζεται η πολεμική στάση και η καταστολή από το κατοχικό καθεστώς κατά του παλαιστινιακού λαού και των εδαφών του, καθώς και οι επιθέσεις κατά των φιλειρηνικών δυνάμεων και μέσα στο Ισραήλ», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το ΠΣΕ απαιτεί «την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων» από την προαναφερόμενη διαμαρτυρία, «την απόσυρση όλων των κατοχικών δυνάμεων από τη Χεβρώνα και τα άλλα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και τη διάλυση του διαχωριστικού τείχους». Τέλος, επαναλαμβάνει τη σταθερή στήριξή του στο αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή του από τον ΟΗΕ. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στις φιλειρηνικές δυνάμεις στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ που αγωνίζονται μαζί ενάντια στην κατοχή και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ