Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ετρεξαν να συμφωνήσουν μείωση μισθών

Πριν ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβάλλει το πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων, η πλειοψηφία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), συμφώνησε με την ένωση των ξενοδόχων την υπογραφή νέας σύμβασης με μείωση των μισθών κατά 4,5%!

Η πλειοψηφία του σωματείου όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, αλλά βάζοντάς τους στη γωνία, έσπευσε στο κάλεσμα των ξενοδόχων προκειμένου να παζαρέψει τι και πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους οι ξενοδόχοι. Στο όνομα του «λιγότερου κακού», αφού οι ξενοδόχοι αρχικά ζητούσαν μείωση μισθών κατά 15%, η πλειοψηφία του σωματείου έθεσε ευθέως στην τελευταία Γενική Συνέλευση το εκβιαστικό δίλημμα ή θα δεχτούν οι εργαζόμενοι μείωση 4,5% ή θα χάσουν πολύ περισσότερα, για να αποσπάσουν τη συμφωνία τους.

Η Τοπική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου ως «προδότες των εργαζομένων και εντολοδόχους των μεγαλεργοδοτών». Καλεί τους εργαζόμενους «να τους κάνουν στην άκρη, να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να συσπειρωθούν στη Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ