Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιδεικνύει τα εύσημα από τους ηγέτες της ΕΕ

Προβάλλεται ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή του μνημονίου εξόντωσης του λαού

Τα εύσημα που απέσπασε ο Αντ. Σαμαράς από τους ηγέτες της ΕΕ λόγω των δεσμεύσεων ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα άγρια μέτρα του μνημονίου και μετά τις εκλογές, επιδεικνύει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της μπροστά στις εκλογές.

Μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, για τις οποίες δε φαίνεται να βιάζεται, η ηγεσία της ΝΔ είναι αποφασισμένη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων και να προετοιμάσει το έδαφος για τα νέα μέτρα που προβλέπονται για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ταυτόχρονα εξετάσεις στην πλουτοκρατία ως άξιος διαχειριστής των συνολικών συμφερόντων της.

«Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη», αναφέρεται σε χτεσινό σημείωμα του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, στο οποίο γίνεται λόγος για «δικαίωση Σαμαρά», επειδή τάχα έγιναν αποδεκτές από τους ηγέτες της ΕΕ οι θέσεις του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!

Το επιτελείο της ΝΔ επιδιώκει τη συσπείρωση στη βάση ότι είναι η «η μόνη σταθερά» του αστικού πολιτικού συστήματος, που μπορεί να υλοποιήσει τα μέτρα του νέου μνημονίου, έχοντας όμως ως σχεδόν δεδομένη την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές. «Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ίδιο σημείωμα.

Τις δεσμεύσεις που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο κεφάλαιο και την ΕΕ, μέσω της Α. Μέρκελ, προβάλλει ο γερμανικός Τύπος. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε την Α. Μέρκελ σε συνάντησή τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι θα τηρήσει μετά τις εκλογές του Απριλίου όλες τις δεσμεύσεις για περικοπές και διαρθρωτικές αλλαγές», γράφουν χαρακτηριστικά οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» στη γερμανική τους έκδοση.

Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν μια μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Θα σας πω το εξής, η ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδυναμία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ζητήσει συνεργασία από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει θέμα ότι θα ζητηθεί συνεργασία, στήριξη, θα γίνεται συνεννόηση κλπ. Αυτό νομίζω ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») η Μ. Γιαννάκου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκές «διευκολύνσεις» για αμερικανικές επενδύσεις (2013-11-22 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό γιουρούσι για να σωθεί η πλουτοκρατία (2012-08-25 00:00:00.0)
Οξύνει ψευτοδιλήμματα και πλαστά μέτωπα (2012-05-23 00:00:00.0)
Πάνω απ' όλα το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας (2011-11-24 00:00:00.0)
Προτρέπει την κυβέρνηση ...να κυβερνήσει! (2011-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ