Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
Αθλητισμός ενάντια στις ουσίες

Ο ρόλος του αθλητισμού στα πλαίσια της πρωτογενούς πρόληψης και της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι το κεντρικό στίγμα των διήμερων και ποικιλόμορφων εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και χαρακτηρίστηκαν από ενθουσιώδη και μεγάλη συμμετοχή. Μέσα από το εξειδικευμένο επιμορφωτικό σεμινάριο από την Αναστασία Δόντη, προπονήτρια εθνικής ενοργάνου, το Δημοσθένη Ταμπάκο, Ολυμπιονίκη, και τη Μαρία Γεωργάτου, Κερκυραία Ολυμπιονίκη, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί καθηγητές Φυσικής Αγωγής, αναδείχθηκε ο τρόπος που μπορεί να δουλεύει ένας γυμναστής στο σχολείο για να βοηθήσει το παιδί να αγαπήσει τον αθλητισμό. Ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το ρόλο του αθλητισμού στην πρόληψη κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, με ομιλητές το Δημοσθένης Ταμπάκο και τη Γεωργάτου Μαρία, τον Ηλία Μιχαλαρέα (δρ Ψυχολογίας και δρ Κοινωνικής Γεωγραφίας), τον Ονούφριο Παυλογιάννη (δρ Ιστορίας του Αθλητισμού), το Νικόλαο Μόσχο (τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ) και το Νικόλαο Πέρρο (προπονητής και πρόεδρος του ΕΣΥΝ Κέρκυρας) επισημάνθηκε ότι ο αθλητισμός αποτελεί όπλο για μια στάση ζωής μακριά από τις ουσίες, όπλο για να γίνει ο άνθρωπος καλύτερος, να αναπτύξει την προσοχή του, την αντίληψη, τη μνήμη, την άμιλλα, το συναγωνισμό.

Αλλες εκδηλώσεις
  • Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και η Λαϊκή Επιτροπή Σάμου διοργανώνουν εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά, σήμερα, Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Ομιλήτρια Αργυρώ Στεφανάκη - Μαυρατζώτου, γιατρός και περιφερειακή σύμβουλος.
  • Η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση την Τετάρτη 7 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Εσπερινό ΓΕΛ (κτίριο «Ιωνιδείου», πλατεία Κοραή). Ομιλητές: Ηλίας Μιχαλαρέας, διδάκτορας Ψυχολογίας και Κοινωνικής Γεωγραφίας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος της ΝΕΤ, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ