Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αθωωθούν οι αγωνιστές αγρότες

Συγκέντρωση σήμερα έξω από τα δικαστήρια στην Πάτρα

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διώξεις αγωνιστών αγροτών, καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, το λαό και τη νεολαία να συμπαρασταθούν στους 16 καταδικασμένους πρωτόδικα αγωνιστές αγρότες της Ωλενίας, στην εκδίκαση της έφεσης σήμερα Τρίτη 6 Μάρτη. Οι 16 αγωνιστές αγρότες καταδικάστηκαν στις 17 Μάη του 2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σε 6 μήνες φυλακή με κατηγορητήρια που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ για κινητοποίηση στις 31 Γενάρη του 2005, με την κλασική πια κατηγορία περί...«παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η καταδίκη δεν είναι άσχετη με τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό για να προστατέψουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ολοι οι λαϊκοί φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων της αγροτιάς, τα αγροτοδικεία και οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών αγροτών. Απαιτούμε την αθώωσή τους.

Είναι αναγκαία η αντεπίθεση, η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της ΚΑΠ, για να μην περάσει η αντιλαϊκή θύελλα που φέρνουν συγκυβέρνηση και ΕΕ. Ηρθε η ώρα του ξεσηκωμού. Η τρομοκρατία δεν περνά. Τώρα συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Συστράτευση με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ