Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για ειρηνική λύση

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί στις 10 Μαρτίου στο Κάιρο, όπου το συριακό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει με τους συναδέλφους τους από τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στις 6 Μάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, η Ρωσία ανησυχεί για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στη Δύση σχετικά με το συριακό ζήτημα. «Πιστεύουμε πως τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορούν να λυθούν εάν υπάρχει η πολιτική βούληση εκείνων που ασκούν επιρροή στη χώρα, μεταξύ άλλων εκείνων, που ασκούν επιρροή στην αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος: «Δεν είναι μόνον η Ρωσία που ασκεί επιρροή στη Δαμασκό, αλλά και οι βασικοί διεθνείς παίκτες: ο Σύνδεσμος Αραβικών Κρατών, οι δυτικές χώρες, που δεν ασκούν αρκετή επιρροή στην αντιπολίτευση, πιθανόν, μάλιστα να κινούνται σε λάθος κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ και πρόσθεσε πως η Ρωσία θα επιδιώξει συμφωνία «για κοινές ενέργειες», τόσο στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και της «τήρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων» στη Συρία.

Ο Ριαμπκόφ αφού προχώρησε σε εκκλήσεις για την τήρηση «των θεμελίων του Διεθνούς Δικαίου, και του συστήματος διεθνών σχέσεων», που οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί έχουν κουρελιάσει τα τελευταία 20 χρόνια, κάλεσε τους δυτικούς «εταίρους», όπως είπε, «να μην ορμούν, άλλα να διαπραγματεύονται».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ