Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
«Παζάρι» εκ νέου στον ΟΗΕ

Ενδείξεις για δράση πρακτόρων στην πόλη - προπύργιο των αντικαθεστωτικών, Χομς

Από την συνάντηση της απεσταλμένης του ΟΗΕ
Από την συνάντηση της απεσταλμένης του ΟΗΕ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Αρχισαν, χθες, κεκλεισμένων των θυρών οι συζητήσεις μεταξύ των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του πρέσβη του Μαρόκου, που είναι η μοναδική αραβική χώρα στην τρέχουσα σύνθεση του Συμβουλίου, για το νέο σχέδιο απόφασης που εκπόνησαν οι ΗΠΑ και αναφέρεται στη Συρία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε αυτό το κείμενο γίνεται προσπάθεια, έστω επιφανειακά, να τηρηθούν ορισμένες ισορροπίες για να εκμαιευθεί η ρωσο-κινεζική συναίνεση, κάτι, όμως, που δεν φαίνεται πιθανό. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, τη Δευτέρα.

Και χθες, η Μόσχα ζήτησε «άμεσο τερματισμό της βίας από όλες τις πλευρές και διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας». Ο Κινέζος απεσταλμένος στη Δαμασκό επανέλαβε την άποψη περί πολιτικής λύσης, ανακοίνωσε την απομάκρυνση «για προληπτικούς λόγους» των Κινέζων εργατών από τη Συρία ενώ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί και με ορισμένα τμήματα της αντιπολίτευσης, που παίρνουν αποστάσεις από την ένοπλη δράση όπως η Επιτροπή Συντονισμού για την Εθνική και Δημοκρατική Αλλαγή, το Ρεύμα για την Ανοικοδόμηση του Εθνους και το Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή και την Απελευθέρωση.

Μόσχα και Πεκίνο εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αποστολή της επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Εϊμος και του απεσταλμένου του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, που μεταβαίνει στη Δαμασκό το Σάββατο. Η Εϊμος συναντήθηκε, χθες, στη Δαμασκό με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών και αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι έφτασε με τον Ερυθρό Σταυρό στη Χομς και στη συνοικία Μπάμπα Αμρ.

Δράση μυστικών υπηρεσιών

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς, εντοπίστηκαν πολλές σοροί «ξένων υπηκόων» με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση ενός «πιθανότατα Ευρωπαίου» που έφερε τα χαρτιά του Ισπανού ανταποκριτή της «ελ Μούντο» που έφυγε από τη Χομς στις 29 Φεβρουαρίου. Οι συριακές αρχές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ο Ευρωπαίος νεκρός είναι «μέλος είτε υπηρεσιών ασφαλείας είτε εταιρείας ασφαλείας» και ότι ο Ισπανός δημοσιογράφος «δεν έχασε τα χαρτιά του, όπως υποστηρίζει, αλλά τα έδωσε γνωρίζοντας την ταυτότητα αυτού που τα πήρε». Τι άλλο δείχνει αυτό παρά την δράση πρακτόρων; Αλλωστε και στο παράδειγμα της Λιβύης αποδείχτηκε η δράση τέτοιων ομάδων που προετοίμασαν την επέμβαση των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ