Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απεργιακή απάντηση στην εξαθλίωση των εργατών

Αποφάσισε απεργία στις 4 Απρίλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Απρίλη, απαιτώντας την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποφάσισε η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Η Ομοσπονδία, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση της πάλης για την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους, έτσι ώστε όχι μόνο να μη γίνει καμιά αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο, αλλά και να διεκδικήσουν αυξήσεις σε ικανοποιητικό βαθμό.

«Ο αγώνας αυτός», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, γιατί ο συσχετισμός δύναμης είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη που θα δώσουμε. Αν μας βρουν απέναντί τους όλους μαζί, ενωμένους και αποφασισμένους, θα υποχωρήσουν, η σύγκρουση με τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις του κλάδου θα φέρει τη νίκη».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία, καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές, όλους τους πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου να μπουν μπροστά σε αυτήν την μάχη. «Γινόμαστε όλοι μέλη των σωματείων μας, συγκροτούμε επιτροπές στους χώρους δουλειάς όπου δεν υπάρχουν, απομονώνουμε τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Και τονίζει: «Κανένα σωματείο του κλάδου δεν πρέπει, δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει μείωση μισθών, κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στην πίεση για ατομική σύμβαση. Διεκδικούμε: Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καμιά μείωση μισθών - ουσιαστικές αυξήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών. Δημόσια δωρεάν υγεία - παιδεία. Ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων. Οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε επιχείρηση, πραγματοποιούμε συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις».

Η Ομοσπονδία, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μην επιτρέψουν «οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας να ζουν στην εξαθλίωση ενώ εμείς παράγουμε τον πλούτο της χώρας μας». Και καταλήγει: «Συνάδελφοι, ο αγώνας μας για συλλογική σύμβαση θα είναι σκληρός αλλά δίκαιος. Μόνο με την ενωμένη πάλη μας θα κάμψουμε τον αντίπαλο. Μόνο με την ενωμένη πάλη μας θα κάμψουμε την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ