Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει τις απολύσεις στο Δημόσιο

Νέα προβλήματα για τη λαϊκή οικογένεια από τη συρρίκνωση μιας σειράς δημόσιων δομών και υπηρεσιών

Το θέμα της μείωσης των δομών της Δημόσιας Διοίκησης κατά 30 - 40% που σημαίνει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης. Η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει νομοσχέδιο στη Βουλή (με τη μορφή του κατεπείγοντος) στο οποίο θα προβλέπονται τα νέα οργανογράμματα που καταρτίστηκαν από τους υπουργούς για τα υπουργεία στα οποία προΐστανται.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα προκύψει κατάργηση σημερινών οργανικών θέσεων με συνέπεια την απόλυση εργαζομένων, ακόμη κι εκείνων που σήμερα καλύπτονται από τη μονιμότητα. Σημειώνεται ότι το νέο μνημόνιο προβλέπει πως πρέπει να απολυθεί τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων στους οργανισμούς του Δημοσίου και τα υπουργεία, ώστε να έχει μειωθεί κατά 15.000 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων το 2012. Το σύνολο των απολύσεων μέχρι το 2015 θα φτάσει τις 150.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προτείνει μείωση των δομών του κατά 35%, το υπουργείο Ανάπτυξης κατά 46%, το υπουργείο Παιδείας κατά 44% (κεντρικές υπηρεσίες) και 58% (περιφερειακές υπηρεσίες), το υπουργείο Περιβάλλοντος κατά κατά 40% και το υπουργείο Εσωτερικών κατά 30%.

Τις απολύσεις προδιαγράφουν άλλωστε και η μείωση των δημόσιων δομών Υγείας, αφού καταργούνται 50 νοσοκομειακές μονάδες, 27 τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, 7 περιφερειακά υποκαταστήματα. Χαρακτηριστικό των συνεπειών που θα έχει για το λαό η συρρίκνωση των ούτως ή άλλως ανεπαρκών δημόσιων δομών και υπηρεσιών.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Με τα μέτρα αυτά η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζει το μνημόνιο 2, το οποίο ρητά ορίζει πως πρέπει να απολυθεί τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων στους οργανισμούς και τα υπουργεία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων το 2012 και των 150.000 απολύσεων μέχρι το 2015, δηλ. ο στόχος της μείωσης του λεγόμενου μισθολογικού κόστους.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα υπουργεία να δώσουν σήμερα μια πρώτη απάντηση:

Αφήνουμε τώρα χαρτιά, μολύβια στο γραφείο και κατεβαίνουμε όλοι για Γενική Συνέλευση ή για μαζική παρουσία, διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Στο βαθμό που επιχειρήσουν έστω και μια απόλυση απαντάμε όλοι μαζί, με όλους τους τρόπους, με όλες τις μορφές πάλης, με απεργίες, καταλήψεις, συλλαλητήρια κ.α.

Από σήμερα όλοι μαζί στο προαύλιο ή στη γενική συνέλευση, στα γραφεία ή τους διαδρόμους αποφασίζουμε για την κλιμάκωση της πάλης, για την ανάγκη παλλαϊκού συντονισμένου αγώνα, απαιτώντας νέα γενική απεργία δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ολοι για έναν και ένας για όλους.

Καμιά απόλυση. Καμιά αξιολόγηση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. Η πλουτοκρατία, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ